Foto: FIBA
Pašreizējā Eiropas čempione Spānija titula aizstāvēšanu piektdien Rumānijas pilsētā Klužā-Napokā sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Melnkalnes izlasi.

Spāņi, kuri ir trīskārtēji Eiropas čempioni, piedevām uzvarējuši trijos no pēdējiem četriem finālturnīriem, svinēja panākumu ar rezultātu 99:60 (26:14, 25:15, 19:15, 29:16).

Jau spēles pirmajās desmit minūtēs favorīti ieguva vairāk kā desmit punktu pārsvaru, bet pēc puslaika bija drošā vadībā ar 51:29. Arī turpinājumā Melnkalnei nebija īstu argumentu, lai radītu kādu intrigu, nespējot uzvarēt nevienā no ceturtdaļām, kamēr spāņu pārsvars mača beigās bija tuvu 40 punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākie bija brāļi Villijs un Huans Ernangomesi. Villijs, kurš ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks", guva 18 punktus guva un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet Huans pievienoja 13 punktus. Vēl pa desmit punktiem sameta Fernando San Emeterio un Po Gasols. Tikmēr zaudētājiem ar 16 punktiem izcēlās Nikola Vučevičs, bet 13 punktus pievienoja Nikola Pavličevičs.

$duelID=727;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Savukārt šīs apakšgrupas piektdienas noslēdzošajā spēlē Čehijas izlase gana droši ar 83:68 (21:22, 19:16, 22:9, 21:21) uzvarēja saimnieci Rumāniju.

Spēles sākums gan bija ļoti līdzīgs un čehi, kuri pirms čempionāta pēdējā pārbaudes spēlē Rīgā pārliecinoši kapitulēja Latvijai, bija priekšā vien ar 40:38. Tomēr trešajā ceturtdaļā rumāņu uzbrukums iestrēga, jo mājinieki guva vien deviņus punktus, kamēr Čehija panāca 62:47 savā labā, beigās pārsvaru saglabājot.

Uzvarētājiem 25 punktus guva Vojtēhs Hrubans, kamēr komandas līderis Tomāšs Satoranskis, kurš pagājušo sezonu pavadīja NBA klubā Vašingtonas "Wizards", sameta 20 punktus, izcīnīja 16 atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, nopelnot 32 efektivitātes rādītāja punktus. Tikmēr Rumānijas izlasei, kas arī pirms šī čempionāta viesojās Rīgā un mājiniekiem pamatīgi zaudēja, ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Vlads Moldoveanu.

$duelID=729;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!