Foto: DELFI.lt

Pašreizējā Eiropas čempione basketbolā Spānija svētdien astotdaļfinālā no "Eurobasket 2017" izslēdza turnīra rīkotāju Turciju, izcīnot uzvaru ar rezultātu 73:56 (19:10, 14:15, 16:18, 24:13).

Spānijas basketbolisti "Eurobasket 2017" turnīra sešās spēlēs izcīnījuši sešas uzvaras, bet ceturtdaļfinālā viņi spēkosies ar Vācijas valstsvienību.

Spānijas izlasē aizvadītajā mačā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Rikijs Rubio, bet pa 11 punktiem sameta Po Gasols un Serhio Rodrigess. Turcijas valstsvienību no zaudējuma neglāba Furkana Korkmaza 20 gūtie punkti, savukārt Melihs Mahmutoglu pievienoja 10 punktus.

$duelID=799;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Spānijas basketbolistiem jau pirmajās minūtēs uzbrukumos izdevās izspēlēt līdz labiem un rezultatīviem metieniem, bet aizsardzībā viņi darbojās ļoti veiksmīgi, pirmajās desmit minūtēs ielaižot tikai desmit punktus. Cīņas gaita turpinājumā būtiski nemainījās, un spāņi turējās drošā vadībā – 33:25.

Otro puslaiku Turcija iesāka apņēmīgi, un pēc Korkmaza uzbrukumiem pietuvojās līdz 33:37, tomēr Spānija tuvāk savu pretiniekus nelaida, atbildot ar precīziem metieniem. Pēdējā ceturtdaļā spāņi apturēja visus turku atspēlēties mēģinājumus un nosargāja uzvaru.

Turcijas izlase savās mājās notiekošo "Eurobasket 2017" noslēdza ar divām uzvarām sešās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!