Foto: DELFI

Spānijas basketbola izlasei 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā septembrī nepalīdzēs arī viens no komandas līderiem Marks Gasols, otrdien paziņoja pats sportists.

Gasols nesen parakstīja jaunu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Memfisas "Grizzlies", kas paredz viņam vairāk nekā 100 miljonu eiro lielu atalgojumu piecu gadu laikā.

"[Dažāda vecuma] Spānijas izlasēs esmu spēlējis 14 gadus, bet arī atbildība Memfisas kluba priekšā man ir svarīga. Lēmumu nebija viegli pieņemt, tādu nepieņem katru dienu. Es neaizeju no izlases, es tikai nedaudz iepauzēju," preses konferencē teica Marks Gasols. "Neatceros kādu vasaru, kad nebūtu spēlējis Spānijas izlasē. Šoreiz mājās vērošu spēles un jutīšu līdzi daudz vairāk, nekā pats spēlēdams."

35 gadus vecais spāņu centra uzbrucējs savā preses konferencē ļāva noprast, ka lēmums nespēlēt ir saistīts ar vairākiem sīkiem savainojumiem. "Ticu, ka šogad atpūta man nāks par labu. Ne visi saprot manu lēmumu. Sekoju Memfisas kluba ieteikumiem un nespēlēšu šovasar. Ceru, ka nākamgad es mani viss būs kārtībā, būšu bez traumām, un varešu palīdzēt izlasei."

Marka Gasola brālis Pau Gasols šogad palīdzēs valstsvienībai, bet Spānijas izlases rindās neredzēsim citu zvaigzni Huanu Karlosu Navaro, kurš nespēlēs arī savainojuma dēļ.

Spānijas izlase dominē Eiropas basketbolā pēdējos gados, un iepriekšējos astoņos finālturnīros tikai reizi nav tikusi pie medaļām. Spānija "Eurobasket 2015" ielozēta B grupā, kurā spēlēs kopā ar Islandi, Turciju, Serbiju, Itāliju un Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!