Foto: DELFI.lt
Leģendārais spāņu basketbolists Huans Karloss Navarro ir lepns noslēgt savas gaitas izlasē ar Eiropas čempionātā izcīnītu bronzas medaļu.

Ziņots, ka Spānijas valstsvienība svētdien Stambulā izcīnīja bronzas medaļas, cīņā par trešo vietu Eiropas čempionātā ar rezultātu 93:85 (21:13, 24:15, 21:27, 27:30) pieveicot Krieviju.

Spānijas izlases kreklā šis bija pēdējais mačs 37 gadus vecajam Navarro, kurš no valstsvienības atvadījās ar kārtējo medaļu.

"Esmu lepns par savu komandu, it īpaši pēc zaudējuma pusfinālā. Spējām atgūties un izcīnīt bronzas medaļu. Tāpat esmu lepns noslēgt savas gaitas izlasē ar godalgu," pēc dueļa preses konferencē teica Navarro. "Šobrīd vienlaicīgi esmu gan laimīgs, gan bēdīgs. Šo lēmumu [aiziet no izlases] biju pieņēmis jau iepriekš."

Lai arī Navarro kopā ar izlasi ticis pie daudz tituliem, viņam visvairāk atmiņā palicis 2006.gada pasaules čempionāts, kur Spānija kļuva par čempioni.

"Jūtos lepns, ka 16 gadus varēju būs nacionālās izlases basketbolists. Ar valstsvienību bija tik daudz lielisku brīžu, tomēr visvairāk lepns esmu par 2006.gada pasaules čempionātu," sacīja Navarro.

Tikmēr Spānijas izlases galvenais treneris Serdžo Skariolo nosauca Navarro par leģendu un pauda lepnumu, ka viņam bijusi iespēja trenēt tādu basketbolistu.

"Pēc šī Eiropas čempionāta esmu lepns par visu savu komandu. Visu treniņnometni basketbolisti smagi strādāja. Mūsu mērķis šajā turnīrā bija izcīnīt medaļu, ko arī izdarījām," pauda speciālists. "Spēlējām lielisku basketbolu un spējām pārvarēt grūtus brīžus. Arī cīņā par bronzu kritiskās situācijās saglabājām vienotību. Esmu patīkami pārsteigts, cik veiksmīgi komanda atkopās pēc neveiksmes pusfinālā."

Pusfinālā 2015.gada Eiropas čempione Spānija ar 72:92 piekāpās šajā turnīrā pārsteidzošu sniegumu demonstrējošajai Slovēnijai.

"Krievijai ir ļoti laba komanda. Paveicām lielisku darbu, ierobežojot Alekseja Šveda rezultativitāti. Tomēr arī pārējie viņu spēlētāji ikdienā spēlē augstā līmenī un viņi nepadevās," sāncenšus uzslavēja Skariolo.

Savukārt Krievijas izlases galvenais treneris Sergejs Bazarevičs norādīja, ka Spānija ir ļoti pieredzējusi komanda un tā zina, kā spēlēt izšķirošajos mačos.

"Spānija to nodemonstrēja pirmajā puslaikā, bet mēs tikmēr bijām nedaudz lēni. Savukārt mana motivācijas runa spēlētājiem bija par gara. Vēlos pateikties basketbolistiem, šī man bija lieliska pieredze. Paldies federācijai par doto iespēju, iemācījos daudz ko jaunu ne tikai par basketbolu, bet arī par sevi. Jau no paša turnīra sākuma cīnījāmies ar saviem dēmoniem," atklāja treneris.

Tikmēr krievu basketbolists Semjons Antonovs pateicās saviem komandas biedriem par teicami aizvadīto turnīru. "Domāju, noslēgumā mums nepietika izturības. Pirmajā puslaikā Spāniju respektējām pārāk daudz, bet beigās viss tik un tā bija mūsu pašu rokās."

Eiropas čempionāta fināls starp Slovēniju un Serbiju - divām vienīgajām izlasēm, kurām turnīra gaitā piekāpās Latvija -, sāksies plkst.21.30. Dueli tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!