Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases spēlētāji Jānis Strēlnieks un Kaspars Bērziņš iekļauti 2015.gada Eiropas čempionāta pirmo astotdaļfinālu spēļu dienas simboliskajā izlasē, vēsta FIBA.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase sestdien ar rezultātu 73:66 pārspēja Slovēnijas valstsvienību, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Strēlnieks šajā mačā izcēlās ar 17 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām. Savukārt Bērziņa kontā šajā mačā 13 punkti, sešas atlēkušās bumbas un pieci bloki. Latviešu garais spēlētājs ar pieciem blokiem arī sasniedza jaunu valstsvienības rekordu Eiropas čempionāta spēlē.

Vēl aizvadītās dienas simboliskajā izlasē iekļuvuši arī Francijas izlases spēlētājs Nando de Kolo (15 punkti, septiņas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas), kā arī Spānijas izlases spēlētāji Po Gasols (30 punkti, septiņas atlēkušās bumbas , četras piespēles) un Nikola Mirotičs (15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas).

Katru dienu "Eurobasket 2015" rīkotāji izvēlas spēlētājus ar labāko statistiku savās pozīcijās, veidojot dienas simbolisko izlasi.

Kā ziņots, ka Latvijas izlase ceturtdaļfinālā spēkosies ar Francijas izlasi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!