Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlase "Eurobasket 2017" turnīrā pierādīja, ka var būt viena no čempionāta favorītēm, un tas ir jauns atskaites punkts valsts basketbolam, uzskata kapteinis Jānis Blūms. Savukārt cits valstsvienības spēlētājs Žanis Peiners nedaudz pakritizēja tiesnešu darbību šajā Eiropas čempionātā.

Kā ziņots, Latvijas izlase "Eurobasket 2017" ceturtdaļfinālā asumiem bagātā un ļoti rezultatīvā cīņā ar 93 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai, izstājoties no tālākas cīņas par medaļām.

"Abas komandas bija pelnījušas iekļūt pusfinālā. Gan mēs, gan Slovēnija rādīja līdz šim labāko basketbolu čempionātā, žēl, ka sanāca tikties ceturtdaļfinālā un vienai komandai bija jāzaudē," pēc mača žurnālistiem teica Blūms. "Iesākām slikti pirmo un trešo ceturtdaļu, nevajadzēja to pieļaut, taču mēs visu laiku bijām spēlē, bet mazas kļūdiņas noteica spēles likteni. Luka Dončičs iemeta no astoņiem metriem, kas deva viņiem psiholoģisku pārsvaru. Esmu lepns par savu komandu, jo mēs izdarījām ļoti labu darbu divu mēnešu garumā."

Arī Peiners uzsvēra, ka Dončiča sarežģītie metieni ceturtajā ceturtdaļā deva slovēņiem psiholoģisko pārsvaru.

"Domāju, ka bijām labāka komanda, bet to neparādījām, jo lielāko spēles daļu atradāmies iedzinējos. Šodien laikam varēja nospēlēt pacietīgāk vienā vai divos uzbrukumos, taču pirms tam mums tādi metieni krita. Ar muguru pret grozu Jānis Timma dominēja pret slovēņu trešo numuriem. Viņiem Dončičs iemeta "smagus" metienus, bet, manuprāt, loģiskāk būtu, ja tādi metieni iekristu mums. Viņi nospēlēja labi un kvalitatīvi, bet mēs ielaidām pārāk daudz," savu viedokli pauda Peiners.

"Trešās ceturtdaļas sākumā mēs desmit trīspunktniekus aizmetām garām, lai arī tos izdarīja mūsu metēji. Varbūt var teikt, ka tie bija sasteigti, bet no otras puses mēs visu čempionātu tādus metām iekšā. Tagad aizmetām garām, un slovēņi ātrajā pārejā uzreiz mūs sodīja. Viņi pietēloja un tika pie daudz soda metieniem," viņš turpināja.

Latvijas un Slovēnijas izlašu mačā ļoti aktīvi noteikumu pārkāpumus fiksēja tiesneši, un brīžiem gandrīz katrs uzbrukums tika apturēts ar svilpi. Peiners turpinājumā stāstīja, ka tiesneši varēja ļaut spēlētājiem spēlēt, nevis piekasīties par sīkumiem.

"Tāds ir šis čempionāts. Ļoti daudz noteikumu pārkāpumu bija prom no bumbas. Es nezinu, vai tāds bija uzstādījums, bet viņi ar to bojāja spēli. Bija ļoti daudz momentu, kad neviens nesaprot, kuram piešķirts sods. Kad tiesneši tik daudz svilpj, tad sākas tēlošana. Varēja mums atļaut paspēlēt daudz nopietnāk, un neviens vairs netēlotu. Taču, kurš labāk prata pie tā pielāgoties, tas arī uzvarēja."

Blūms, kurš vēl padomās par savu nākotni valstsvienībā, cer, ka "Eurobasket 2017" būs labs atspēriena punkts Latvijas basketbolam.

"Mēs visi no visas sirds izbaudījām šo procesu, un domāju, ka mēs Latvijas basketbola latiņu pacēlām jaunā līmenī. Domāju, ka basketbols tagad valstī būs citā līmenī," viņš teica.

"Ir rūgtuma sajūta, jo netaisījāmies vēl braukt mājās. Slovēnijai ir laba komanda, bet mēs nespējām pielāgoties un nospēlēt ar vēsu prātu," noslēgumā sacīja Peiners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!