Viens no Latvijas izlases galvenajiem trumpjiem "Eurobasket 2017" turnīrā ir spēcīgā spēle groza apakšā, un tas Turcijas basketbolistiem ir jāņem vērā, skaidroja turku galvenais treneris Ufuks Sarica.

Latvijas izlase ar D apakšgrupas mājinieci Turciju tiksies ceturtdien, pulksten 20:45, cīnoties par pēc iespējas augstāku pozīciju grupā.

"Uz katru spēli mēs izejam, lai uzvarētu, un spēle pret Latviju nebūs citādāka," atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu, preses konferencē teica Sarica. "Mēs esam parādījuši, ka varam uzvarēt spēles pret tādām komandām kā Krievija un Serbija. Latvijai ir lieli un labi spēlētāji, un viņu spēle groza apakšā ir spēcīga. Viņi izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru un ir pierādījuši, ka var uzvarēt spēles."

"Mums nākamā spēle ir jāuzvar, lai grupā izcīnītu trešo vietu. Mēs darīsim visu iespējamo, lai grupā būtu, cik vien augstu iesējams," viņš uzsvēra.

Turcijas izlase uz šo Eiropas čempionātu esot sapulcējusi jaunus un talantīgus spēlētājus, taču viņi nav tik pieredzējuši, tāpēc turki bieži pieņem nepareizus lēmumus, skaidroja treneris.

"Mēs esam komanda, kas pieļauj vienkāršas kļūdas. Mēs nespējam apturēt pretinieku ātros uzbrukumus ar vienkāršu piezīmi, bet tam visam šādā līmenī vajadzētu būt pašsaprotami. Mēs esam komanda, kas ar katru spēli uzlabo savu sniegumu. Mēs piedzīvojām zaudējumus pret Serbiju un Krieviju, šajās spēlēs varējām arī uzvarēt, taču pieļāvām vienkāršas kļūdas," turpināja Sarica.

"Mēs šobrīd mainām valsts basketbola uztveri un esam nomainījuši gandrīz visu komandu. Džedi Osmans un Furkans Korkmazs bija iepriekšējās izlasēs, bet viņu loma nebija tik liela. Džedi tagad ir lēmumu pieņēmējs, Furkans arī veido rezultātu," pauda Turcijas izlases galvenais treneris.

Latvijas izlase četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, kas pirms pēdējās spēļu kārtas dod pirmo vietu D grupā, bet Turcijas kontā ir divas uzvaras četrās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!