Foto: LETA
Ukrainas Basketbola federācija izteikusi vēlmi pēc diviem gadiem rīkot Eiropas čempionāta finālturnīru, paziņots organizācijas mājaslapā.

Turnīra rīkošanā ieinteresētās valstis drīkst pieteikties Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļā ("FIBA Europe") līdz 2.novembrim, bet pēc tam organizācija izvērtēs attiecīgās kandidātes spēju uzņemt sacensības.

Tiesa, kā pavēstījis "FIBA Europe" prezidents Turgajs Demirels, Ukrainai lielu izredžu uzņemt visu finālturnīru nav, taču šajā valstī varētu norisināties vienas apakšgrupas turnīra izspēle.

Pieteikšanās 2017.gada Eiropas čempionāta rīkošanai ilgs no 1.oktobra līdz 2.novembrim, bet sacensību organizatori tiks nosaukti decembra vidū. Pagaidām vēl nav zināms, vai sacensības atkal risināsies vienā valstī vai atkal katras apakšgrupas spēles notiks savā valstī.

Kā zināms, sākot no 2017.gada, tiks ieviests jauns pasaules basketbola kalendārs un turpmāk Eiropas čempionāti risināsies reizi četros gados.

Jau šī gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts. Sacensību apakšgrupu turnīra izspēle norisinājās četrās pilsētās - Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija), Zagrebā (Horvātija) un Rīgā. Savukārt izšķirošās cīņas tika aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Sacensībās Latvijas izlase guva astoto vietu, atkārtojot savu labāko rezultātu pēc neatkarības atjaunošanas. Tikmēr par čempioniem tika kronēta Spānija, kas finālā pieveica Lietuvu, bet trešā bija mājiniece Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!