Foto: DELFI.lt

Vācijas basketbola izlase sestdien, 9. septembrī, Stambulā sagādāja sensāciju, Eiropas čempionāta astotdaļfinālā ar 84:81 pieveicot un no tālākas dalības izslēdzot vienu no "Eurobasket 2017" medaļu pretendentēm Franciju.

Francija iepriekšējos trijos Eiropas čempionāta finālturnīros izcīnīja pilnu godalgu komplektu un tika uzskatīta par vienu "Eurobasket 2017" favorītēm. Tomēr Francija nestabili aizvadīja grupu turnīru, bet tagad piedzīvoja zaudējumu jau 1/8 finālā, izstājoties no cīņas par medaļām.

$duelID=789;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Savukārt Vācija pirmo reizi jaunā formāta finālturnīrā un pirmo reizi kopš 2007. gada iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, kur tagad tiksies ar Spāniju vai Turciju.

Vācijas izlase ļoti vāji iesāka spēli, bet Francija ar rezultatīviem uzbrukumiem jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 11 punktu pārsvaru. Vācija lēnām deldēja pārsvaru un tikai pēdējās ceturtdaļas sākumā ar tālmetieniem pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā. Tieši tālmetieni ļāva vāciešiem panākt deviņu punktu pārsvaru nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Iegūto šķietami drošo pārsvaru Vācijai neizdevās nosargāt. Pieļautās kļūdas uzbrukumā ļāva Francijai saasināt cīņu – 12 sekundes pirms pamatlaika beigām Furnjē iemeta tālmetienu, pēc kura Vācijas pārsvars saruka līdz diviem punktiem (81:79). Atlikušajā laikā ar soda metieniem Vācija nosargāja pārsvaru, bet Nando de Kolo pēdējo sekunžu metiens, ar kuru Francija varēja panākt neizšķirtu, bija nesekmīgs.

Vācijas izlases basketbolisti pēdējā ceturtdaļā realizēja sešus no visā mačā iemestajiem deviņiem tālmetieniem. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem bija Daniels Tīzs, 21 punktu guva Deniss Šrēders, bet Robins Benzings – 12 punktus. Francijas izlasē ar 27 punktiem izcēlās Evans Furnjē, kapteinis Boriss Diavs guva 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās, bet 13 punktus guva Žofrē Lavernjē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!