Foto: AFP/Scanpix

Sensacionālu zaudējumu 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā ceturtdien piedzīvoja Vācijas basketbola izlase, kas dienu iepriekš negaidīti uzvarēja spēcīgo Franciju, bet Itālijas valstsvienība sagādāja otro zaudējumu vienai no favorītēm Turcijai.

"Eurobasket 2013" turpina sarūpēt pārsteigumus, un otrajā spēļu dienā A grupā Vācija sensacionāli pagarinājumā ar 73:77 piekāpās Beļģijai. Dienu iepriekš Vācija negaidīti uzvarēja Francijas valstsvienību ar Toniju Pārkeru priekšgalā.

Vācija vēl 3.ceturtdaļas beigās bija iedzinējos ar 15 punktu deficītu, tomēr izlīdzināja spēles gaitu un pamatlaika pēdējā minūtē, cīņai ritot punkts punktā, nosargāja neizšķirtu 63:63. Pagarinājumā Beļģija ar pirmajām minūtēm ieguva vadību un sīvā cīņā nosargāja uzvaru, gūstot pirmo panākumu "Eurobasket 2013".

Uzvarētājiem pa 15 punktiem guva Džonatans Tabū un Saša Maso. Vācijai 24 punktus guva Robins Benzings, 15 punktus – Heiko Šafarčiks.

Visu grupu kopvērtējums
Pilns spēļu kalendārs

Tikmēr C grupā Čehija pēdējās sekundēs izrāva uzvaru 69:68 (12:25, 22:13, 16:11, 19:19) pār Poliju. Pēdējā minūtē čehi atspēlēja piecu punktu deficītu, bet uzvaru nesošo trīspunktu metienu četras sekundes pirms pamatlaika beigām guva Ļubošs Bartons. Pēdējā sekundē poļa Macieja Lampes metiens bija nesekmīgs.

Čehijas labā 23 punktus guva Jans Veselijs, bet pa 10 punktiem – Bartons un Tomašs Satoranskis. Polijai 17 punktus guva Mihals Igņerskis, 14 punktus – Lampe.

Savukārt D grupā Jura Kokaiņa tiesātajā mačā Itālija negaidīti pārliecinoši ar 90:75 (22:19, 22:15, 30:23, 16:18) pieveica Turciju, sagādājot turkiem otro zaudējumu divās spēlēs. Itālijai tā bija otrā uzvara divās spēlēs.

Tikai pirmajā ceturtdaļā turki bija vadībā, bet sākot ar pirmās ceturtdaļas izskaņu līdz pat mača beigām vadībā bija Itālija. Turcija otrajā puslaikā pat īsti nespēja saasināt cīņu, Itālijas vadībā brīžiem tuvojās pat 20 punktu robežai, bet beigās itāļiem uzvara ar +15.

Itālijai 23 punktus guva Pjetro Aradori, 20 punktus – Alesandro Džentile, 17 punktus – Marko Belinelli, bet 14 punktus – Nikolo Melli. Turcijas rindās pa 12 punktiem guva Hidajets Turkoglu un Omers Asiks, bet pa 11 punktiem - Ersans Iljasova un Serhats Celins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!