Foto: F64
Latvijas basketbola izlasē vairākiem spēlētājiem esot veselības problēmas, un pie tā esot vainīgs infekcijas bacilis, intervijā žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlasei svētdien spēļu nebija, bet komanda aizvadīja treniņu, kurā nevarēja piedalīties visi valstsvienības spēlētāji. Bagatskis sīkāk pastāstīja par spēlētāju veselības stāvokli.

"Nav labi. Treniņā nepiedalījās visi spēlētāji, bet no tiem, kas piedalījās, daļa nejutās savā ādā. Spēlētājiem ir slikta dūša, un naktī daži spēlētāji nav gulējuši. Ar Mārtiņu Meieru un Jāni Strēlnieku nolēmu neriskēt, tāpēc viņi palika viesnīcā. Vēl mums ir 24 stundas," pēc treniņa žurnālistiem sacīja Bagatskis. "Nedomāju, ka problēmas bija ar ēdienu. Esot kaut kāds infekcijas bacilis – kādam organisms ir spēcīgāks, kādam nē."

Lai arī šādas pašas kaites esot arī citām komandām, tomēr Bagatski pārējo problēmas "nepavisam nesatrauc".

Tāpat vēl nav skaidrības par Dāvi Bertānu, kurš rokas pirksta savainojuma dēļ izlaida maču pret Beļģiju. Viņš piedalījās komandas treniņā, bet vēl esot jāsagaida Sanatonio "Spurs" komandas speciālistu lēmums par spēlētāja gatavību. "Pats viņš saka, ka viņš jūtas labi," atklāja Bagatskis.

"Šajā treniņā komandai galvenais bija izkustēties. Tiem, kuri vakar spēlēja maz vai nespēlēja pavisam, šodien slodze bija lielāka. Izgājām cauri visām mazajām pamatlietām, kuras ir ļoti svarīgas. Lielbritānija spēlē aktīvu un enerģisku basketbolu, viņiem ir ļoti daudz kustības gan ar bumbu, gan bez bumbas," skaidroja treneris, kurš piebilda, ka briti spēlē līdzīgā stilā kā Beļģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!