Foto: DELFI
Pēc Eiropas čempionāta basketbolā noslēguma kļuvušas zināmas 20 no 24 valstsvienībām, kas piedalīsies nākamgad Spānijā plānotajā Pasaules kausā.

Ceļazīme uz Pasaules kausu automātiski garantēta čempionāta saimniecei Spānijai un Londonas olimpisko spēļu uzvarētājai ASV.

Tāpat kontinentu čempionātos ceļazīmes ieguvušas Āfrikas vienības Angola, Ēģipte un Senegāla, Amerikas komandas Meksika, Puertoriko, Argentīna un Dominikānas republika, Āzijas vienības Filipīnas, Irāna un Dienvidkoreja, kā arī Okeānijas zonas vadošās komandas Austrālija un Jaunzēlande.

Savukārt no Eiropas čempionāta Pasaules kausam kvalificējās Lietuva, Francija, Horvātija, Slovēnija, Ukraina un Serbija.

Atlikušās četras vakances aizņems "wild card" ieguvēji. Šīs komandas tiks nosauktas 23. un 24.novembrī Buenosairesā plānotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) kongresā.

Tiek ziņots, ka uz speciālo ielūgumu var pretendēt jebkura nacionālā federācija, kas gatava iemaksāt 500 000 eiro (351 400 latu). Portāls "sportando.com" vēsta, ka uz "wild card" gatavojas pretendēt Brazīlija, Ķīna, Turcija, Grieķija, Venecuēla, Nigērija, Tunisija, Kanāda, Taivāna, Krievija un Itālija.

Nākamā gada Pasaules kauss risināsies no 30.augusta līdz 14.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!