Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta komanda Madrides "Real" esot tuvu, lai par 180 miljoniem eiro iegādātos Francijas kluba "Monaco" 18 gadus veco talantu Kilianu Mbapē, raksta "theguardian.com".

"Real" kluba vadība uzskata, ka šis darījums tuvākajā laikā varētu tikt noslēgts, savukārt "Monaco" pagaidām neapstiprina šo informāciju, vēsta avoti.

Ja "Real" izdosies pārliecināt "Monaco", tad madridieši uzreiz par Mbapē samaksās 160 miljonus eiro, bet 20 miljonus Francijas čempionāta komanda saņems, ja futbolists izpildīs dažādus papildus nosacījumus. Madrides klubs ar 18 gadus veco futbolistu esot gatava noslēgt sešu gadu līgumu, un viņa alga būs septiņi miljoni sezonā.

Aizvadītajā sezonā Mbapē kļuva par Francijas čempionu, bet UEFA Čempionu līgā viņš palīdzēja savai komandai iekļūt pusfinālā. Francijas čempionātā viņš guva 15 vārtus, bet Čempionu līgā viņš pretinieku vārtsargus pārspēja sešas reizes.

Mbapē ir iespēja kļūt par visu laiku dārgāko futbolistu pasaulē. Pagaidām rekordists ir Pols Pogbā, par kuru "Manchester United" pagājušajā gadā 105 miljonus eiro samaksāja "Juventus". Pirms tam rekordists bija Garets Beils, kuru "Real Madrid" no Totenhemas "Hotspur" nopirka par 100 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!