Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā otrdien ar lielām grūtībām iekļuva "AC Milan" futbolisti, kuri spēja nosargāta pirmajā spēlē iekrāto četru vārtu pārsvaru. Tāpat nākamajā kārtā iekļuva Portugāles klubs "Benfica".

"AC Milan" pirms divām nedēļām savā laukumā astotdaļfināla pirmajā spēlē pārliecinoši ar 4:0 apspēlēja "Arsenal" un šķita, ka atbildes spēle komandām būs "tikai formalitāte". Tomēr notikumi risinājās pretēji pirmā mača scenārijam – jau pirmajā puslaikā Lorāns Loščelnijs, Tomašs Rošickis un Robins van Pērsijs (ar 11 metru soda sitienu) panāca 3:0 Londonas kluba labā.

Otrajā puslaikā "Arsenal" vēl bija iespējas gūt vārtus, kā arī "AC Milan" varēja pārspēt pretinieku vārtsargu un atrisināt "visas problēmas". Tomēr spriedza saglabājās līdz pat pēdējām minūtēm, kurās "AC Milan" gan nosargāja sev labvēlīgo zaudējumu 0:3 – divu spēļu summā milānieši uzvarēja ar 4:3.

Tikmēr "Benfica" ar 2:0 pieveica Sanktpēterburgas "Zeņit", lai gan arī šajā duelī intriga bija līdz mača galotnei. Divu spēļu summā "Benfica" uzvarēja ar 4:3.

Pirmā puslaika kompensācijas laikā Maksi Pereira guva "Benfica" pirmos vārtus, bet uzvarētājs divu maču summā noskaidrojās tikai pēdējās sekundēs, kad Lisabonas klubam otros vārtus guva uz maiņu iznākušais Nelsons Oliveira.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla visi dalībnieki kļūs zināmi nākamnedēļ, un pēc tam tikai notiks ceturtdaļfināla pāru izloze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!