Foto: EPA/LETA
UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā sev vietas otrdien nodrošināja "AC Milan" un Marseļas "Olympique" futbolisti, kuri uzvarēja pirmā posma priekšpēdējās kārtas spēlēs.

G grupas spēlē "AC Milan" futbolisti, pateicoties Zlatana Ibrahimoviča un Ronaldinju gūtajiem vārtiem, viesos ar 2:0 pieveica "AJ Auxerre". Vēl vienā šīs grupas spēlē "Real Madrid" ar 4:0 sagrāva Amsterdamas "Ajax", nodrošinot sev pirmo vietu G grupas noslēgumā.

F grupā pirms pēdējās kārtas spēlēm ir zināms viss vietu sadalījums. "Chelsea", uzvarot ar 2:1 "MŠK Žilina" komandu, nodrošināja sev pirmo vietu šajā grupā, bet "Olympique" ar 3:0 viesos pieveica Maskavas "Spartak", iekļūstot nākamajā kārtā. "Spartak" sev ir garantējis trešo vietu un turpinās cīņas Eiropas līgā, bet "MŠK Žilina" komandai Eirokausu sezona ir noslēgusies.

Sarežģīta situācija izveidojusies H grupā, kurā "Arsenal" viesos negaidīti ar 0:2 piekāpās "Braga" futbolistiem. Savukārt Doņeckas "Šahtar" futbolisti ar 3:0 pieveica Belgradas "Partizan", sperot platu soli pretī iekļūšanai nākamajā kārtā. Ukrainas klubam pirms pēdējās kārtas spēlēm ir 12 punkti, bet "Arsenal" un "Braga" ir pa deviņiem punktiem.

E grupā tuvu iekļūšanai nākamajā kārtā ir "AS Roma", kas atspēlējās no 0:2 un ar 3:2 pieveica Minhenes "Bayern". Citā šīs grupas spēlē "Basel" ar 1:0 pieveica "CFR Cluj", saglabājot vēl teorētiskas cerības iekļūt nākamajā kārtā. Pirms pēdējās kārtas spēlēm "Bayern" ir 12 punkti, "AS Roma" atpaliek par trīs punktiem, vēl trīs punkti mazāk ir "Basel", bet trīs punkti ir "CFR Cluj".

UEFA Čempionu līgas pirmā posma pēdējās kārtas spēles risināsies 6. un 7.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!