Foto: EPA/LETA

Āfrikas Futbola konfederācija (CAF) sestdien lēmusi, ka atbalstīs šveicieša Zepa Blatera kārtējo pārvēlēšanu Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amatā.

"Āfrika piedāvās vienbalsīgu atbalstu prezidentam Blateram nākamajā pārvēlēšanā," izteicies CAF ģenerālsekretārs Hišams el-Amrani.

Blaters joprojām ir ļoti populārs Āfrikas futbolā, jo 2010.gadā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs risinājās Dienvidāfrikas Republikā. Pirms 12 gadiem cīņā ar Blateru par FIFA prezidenta amatu iesaistījās CAF prezidents Isa Hajatu, tomēr toreiz daudzi no Āfrikas delegātiem nobalsoja tieši par Blateru.

Pašlaik zināms, ka 2015.gada vēlēšanās ar Blateru par FIFA prezidenta amatu cīnīsies arī francūzis Žeroms Šampaņs, kurš ir kādreizējais FIFA ģenerālsekretāra vietnieks un strādāja ciešā sadarbībā ar Blateru no 2002. līdz 2005.gadam.

Jau vēstīts, ka uz FIFA prezidenta amatu nekandidēs Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

Blaters FIFA prezidents ir kopš 1998.gada, kad amatā aizstāja Žoau Avelanžu. 110 gadus ilgajā vēsturē Blaters ir vien organizācijas astotais prezidents. Viņš tika pārvēlēts 2002., 2007. un 2011.gadā.

Pēc pārvēlēšanas 2011.gadā Blaters solīja, ka tas būs viņa pēdējais pilnvaru termiņš, uz to pašu uzstājot arī pērn, tomēr nesen 78 gadus vecais šveicietis pavēstīja, ka tomēr kandidēs arī nākamajās vēlēšanās. Funkcionārs jau ilgstoši tiek kritizēts par FIFA darbības stilu un pieņemtajiem lēmumiem, kā arī par regulārajiem korupcijas skandāliem, kuros iesaistīti organizācijas pārstāvji.

Pieteikšanās vēlēšanām iespējama līdz nākamā gada janvārim, bet pati balsošana plānota nākamā gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!