Pārkārtošanās Latvijas virslīgas čempionāta turnīra tabulā. Pēc pirmajām otrā riņķa spēlēm, kas notika vakar, izjuka sekotāju duets līderim, uz sesto vietu noslīdēja FK “Venta”, neveiksmju sēriju turpina un vismaz uz kādu laiku turnīra tabulas pagrabā iestrēgst FK “Jūrmala”. Garlaicīgāk nekļūst!
FK “Skonto” un FK “Venta” spēle beidzās vakar pati pēdējā, taču tieši tā laikam piesaistīja lielāko uzmanību. Iemesls nav jāpaskaidro – kāds šoreiz izskatīsies “Venta”? Cik nesen tas bija, kad čempionāta pirmajā spēlē starp abām šīm komandām Ventspilī interese bija pavisam cita…

Rezultāts arī šoreiz ir 3:0 skontiešu labā, taču tagad par šādu iznākumu neviens ne tikai nešaubījās, bet kaut ko tamlīdzīgu varēja arī gaidīt. “Ventas” prezidents un ģenerālmenedžeris joprojām bēguļo (daži uzskata, ka meklē naudu un kuru katru dienu ar to atgriezīsies – kā gribētos tam ticēt…), ārzemju futbolisti katrs savās valstīs gaida situācijas atrisinājumu, bet spēlē tie, kas to grib darīt. Nevar prasīt no komandas labu spēli, ja tās viena daļa trenējas Ventspilī, otra daļa – Rīgā, bet visi kopā sanāk tikai uz spēlēm. No pašmāju līderiem šoreiz “Ventai” spēlēja Lobaņovs, bet toties nebija Karlsona, Koļesņikova un Sļesarčuka. Runā, ka Sļecarčuks jau trenējoties kopā ar FK “Ventspils” un pēc 1.jūlija viņš var parādīties šajā komandā, turklāt viņš ir iesniedzis LFF iesniegumu ar lūgumu lauzt līgumu ar FK “Venta”, jo netiek pildītas līguma saistības no kluba puses. Gribētos cerēt, ka viens no šīs sezonas labākajiem uzbrucējiem, kuru Jurijs Andrejevs tieši tāpēc iekļāvis valsts izlases kandidātu sarakstā mačam par Baltijas kausu ar lietuviešiem, nepaliks līdz 1.jūlijam bez spēļu prakses.

“Skonto” uzvarēja pārliecinoši, bet “Venta” piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un turnīra tabulā noslīdēja uz 6.vietu. Mačs pret čempionu kļuva par labu eksāmenu 17 gadus vecajam vārtsargam Jānim Skabārdim, kurš to izturēja godam – trīs bumbas viņš savos vārtos ielaida, taču vēl 4-5 neielaida. Biezais FK “Rīga”, Šteinbors FK “Jūrmala”, Laizāns (bijušā izlases vārtsargs Raimonda Laizāna dēls) FK “Olimps”, Skabārdis FK “Venta” – šķiet, ka tik daudz jaunu talantīgu vārtsargu nevienā citā sezonā iepriekš nav parādījies.

Trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja arī FK “Jūrmala”, kuras mačs ar Daugavpils “Dinaburgu” Slokā bija otrais pēc piesaistes šajā kārtā. Abas komandas šajā čempionātā neizceļas ar rezultatīvu spēli, tāpēc varēja paredzēt, ka spēles likteni var izšķirt vieni vārti. “Dinaburga” guva divus… Rezultāts varēja būt gan 3:1 vai 4:1 viesu labā, gan 2:2, jo abām komandām bija iespējas vēl gūt vārtus, bet… Laukuma saimniekiem noteikti pietrūka Toresa un Sergejeva, jo Džovanni un Malašonoks viņus aizstāt šoreiz nespēja. Grūti pateikt, kas notiek ar “Jūrmalu” un kāpēc komanda nevar un nevar uzvarēt. Šķiet, ka vaina meklējama psiholoģijā, jo spēlē taču komanda diezgan labi, sastāvs tai nav sliktāks kā pagājušajā sezonā, bet… “Jūrmala” atkal zaudēja.

Ceturto spēli pēc kārtas nezaudēja FK “Rīga”, apliecinot, ka atrašanās ceturtajā vietā varbūt ir zināmā mērā arī labvēlīgu apstākļu sakritības dēļ, taču tā nav nejauša. 0:0 pret FK “Ventspils” viesos nebūtu slikts rezultāts nevienai virslīgas komandai, bet tagad “izlecējus no Rīgas” gaida nopietnāks eksāmens – spēle ar līderi tā laukumā Liepājā. Turklāt “Metalurgs” ar 6:0 sagrāva FK “Olimps”, ir sajutis uzvaru un pretinieka vārtu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!