Foto: AFP/Scanpix

Slavenais itāļu speciālists Karlo Ančeloti, kurš pašlaik ir bez darba, atteicies trenēt Itālijas futbola izlasi.

Kā ziņots, Itālijas valstsvienība šoruden negaidīti nekvalificējās nākamā gada Pasaules kausa izcīņai, kas notiks Krievijā, un pēc šāda pavērsiena amatu atstāja komandas galvenais treneris Džampjēro Ventura.

Pēc Venturas atlaišanas galvenais favorīts uz vakanto Itālijas galvenā trenera krēslu bija 58 gadus vecais Ančeloti, tomēr valstsvienības grožus viņš pārņemt negrasās.

"Jā, Itālijas Futbola federācija (FIGC) ar mani kontaktējās, mēs aprunājāmies. Jūtos pagodināts, ka tik daudzi vēlas, lai es būtu Itālijas izlases galvenais treneris," atklāja Ančeloti, kurš priekšroku deva palikšanai klubu futbolā. "Tomēr tas būtu pavisam citādāks darbs nekā būt par kluba treneri. Es izbaudu, ka varu strādāt katru dienu. Itālijas futbolā ir arī citas problēmas, kas jārisina."

Ančeloti pašlaik ir bez darba, jo septembrī viņš tika atbrīvots no Vācijas bundeslīgas kluba Minhenes "Bayern" galvenā trenera amata.

"Nedomāju, ka vienatnē varu atrisināt Itālijas futbola problēmas. Parasti pie visa tiek vainots galvenais treneris, tomēr šobrīd pastāv strukturāla problēma. Piemēram, kāpēc mēs esam vienīgā no vadošajām Eiropas līgām, kur stadioni nav piepildīti?" jautāja Ančeloti, kurš piebilda, ka Itālijas A sērija būtu liela ieguvēja, ja komandu skaits tajā tiktu no 20 samazināts uz 18.

Karjeras laikā Ančeloti vadījis tādus klubus kā Turīnas "Juventus", "AC Milan", Londonas "Chelsea", Parīzes "Saint-Germain" un Madrides "Real", trīs reizes triumfējot UEFA Čempionu līgā.

Šī ir pirmā reize 60 gadu laikā, kad Itālijas izlase nav sasniegusi Pasaules kausa finālturnīru. Itālija savā vēsturē nav piedalījusies tikai divos šāda līmeņa turnīros, bet nākamgad Krievijā būs trešais.

Itālijas izlase par Pasaules kausa ieguvēju kļuvusi 1934., 1938., 1982. un 2006.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!