Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas čempionvienības "Leicester City" vadība ceturtdien atbrīvojusi no amata kluba galveno treneri Klaudio Ranjēri, paziņojis kluba preses dienests.

Ranjēri vietā komandu turpinās vadīt Maiks Stouels un Kreigs Šekspīrs.

"Šis bija vissmagākais lēmums to septiņu gadu laikā, ko esmu pavadījis klubā," saka "Leicester City" viceprezidents Aijavats Šrivadhanaprabha. "Taču mums ir jāaizstāv kluba intereses, pat ja tās ir pretrunā ar personiskām un ļoti spēcīgām jūtām. Klaudio mūsu klubā atnesa izcilas kvalitātes. Mēs vienmēr esam zinājuši, ka viņa kvalificētais darbs un milzīgā pieredze palīdzēs "Leicester City". Viņa labsirdība un harisma palīdzēja klubam sevi popularizēt visā pasaulē. Mēs būsim viņam mūžīgi pateicīgi par to, ko viņš palīdzēja mums sasniegt."

"Mēs arī negaidījām ka viņa izcilie panākumi šosezon tiks atkārtoti, un jau no paša sākuma izvirzījām uzdevumu saglabāt vietu premjerlīgā, taču mēs tagad cīnāmies par savu vietu un jūtam, ka nepieciešamas izmaiņas, lai palielinātu savas izredzes sezonas beigu posmā," piebilst kluba vadītājs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā itāļu speciālists aizveda "Leicester City" līdz Anglijas premjerlīgas čempionu titulam, taču šosezon klubs nav spējis atkārtot iepriekšējos panākumus un premjerlīgas čempionātā šobrīd ieņem vien 17. vietu un riskē izkrist uz zemāku līgu. Komandai neveicas arī starptautiskajos klubu turnīros - UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē "Leicester City" piekāpās "Sevilla" vienībai, bet no Anglijas kausa komanda izstājās astotdaļfinālā, zaudējot zemākās līgas klubam "Millwall".

Pēc 2016. gada Ranjēri tika nosaukts par Eiropas labāko futbola treneri, kā arī ieguva 2015./2016. gada sezonas labākā trenera titulu Anglijā. Pērn 65 gadus veco itāļu speciālistu iekļāva arī Itālijas futbola Slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!