Foto: AFP/Scanpix

Ar diviem mačiem šodien sākas UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfinālu izspēle, Parīzes "Saint-Germain" (PSG) savās mājās uzņemot Londonas "Chelsea", bet Doņeckas "Šahtar" Ļvivā spēkojoties ar Minhenes "Bayern".

Abi dueļi sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Spēli no Parīzes tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Pašreizējās Francijas čempiones PSG duelis ar Anglijas premjerlīgas līderi "Chelsea" ir ļoti principiāls, jo pagājušā gada UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā briti trīs minūtes pirms atbildes spēles beigām guva vārtus un uzvarēja ar 2:0, nodrošinot sev arī panākumu divu spēļu summā, pateicoties izbraukumā gūtiem vārtiem. Tāpat vēl divas reizes komandas savā starpā tikās 2004./2005.gada sezonas sacensību grupu turnīrā, turklāt trijās no šīm četrām komandu tikšanās reizēm PSG nav spējusi gūt vārtus.

Abu komandu pirmajā mačā PSG komandai būs jāiztiek vismaz bez trim spēlētājiem, jo brazīlietis Lukass, Johans Kabajē un Seržs Orjē nevarēs laukumā doties traumu dēļ, turklāt visi tās sestdien guva iepriekšējā Francijas čempionāta spēlē. Tikmēr "Chelsea" pašlaik vienīgā neskaidrība ir, vai laukumā būs spējīgs doties nigērietis Džons Obi Mikels.

Otrā astotdaļfināla pirmajā mačā Ukrainas čempionvienība futbolā Doņeckas "Šahtar" uzņems spēcīgo Vācijas vienību Minhenes "Bayern". Konflikta Ukrainas austrumos dēļ šajā sezonā "Šahtar" mājas spēles aizvada Ļvivā, kas atrodas valsts rietumos. Pēdējās piecās spēlēs, kuras "Bayern" ir aizvadījusi Ukrainā, tikai vienā mačā ir gūta uzvara, pārējās tikšanās noslēdzās ar vienu neizšķirtu un trim zaudējumiem.

Šajā spēlē Vācijas čempionvienībai nāksies iztikt bez savainotajiem Havi Martinesa, Filipa Lāma, Tjagu Alkantara un Ksavi Alonso. Ja "Bayern" pašlaik aktīvi turpinās sezona un savā iepriekšējā bundeslīgas mačā tā mačā sestdien ar 8:0 apkaunoja Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvēto Hamburgas SV (HSV) vienību, Ukrainas čempionāts pēc ziemas pārtraukuma atsāksies vien februāra beigās.

Citos astotdaļfināla pāros Spānijas čempione un pagājušās sezonas turnīra fināliste Madrides "Atletico" spēkosies ar Leverkūzenes "Bayer" futbolistiem no Vācijas, bet Itālijas čempione Turīnas "Juventus" lūkos pārspēt šosezon ļoti neveiksmīgi spēlējošo Vācijas otro spēcīgāko klubu Dortmundes "Borussia". Anglijas pārstāve Londonas "Arsenal" samēros spēkus ar Francijas vicečempioni "Monaco", tikmēr pašreizējo kausa īpašnieku Madrides "Real" no Spānijas astotdaļfinālā gaida duelis ar Vācijas klubu Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Visbeidzot, turnīrā ļoti sekmīgi spēlējošā Šveices komanda "Basel" astotdaļfinālā tiksies ar "Porto" no Portugāles, bet vēl vienā potenciāli ļoti intriģējošā pārī sacentīsies Spānijas grands "Barcelona" un Anglijas čempionvienība Mančestras "City".

Astotdaļfināla pirmās spēles tiks aizvadītas šajā un nākamajā nedēļā, atbildes spēles norisināsies martā, bet ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!