Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 2. augustā, tika aizvadīts Latvijas pludmales futbola čempionāta pēdējais – piektais – posms. Čempionu titulu jau priekšlaicīgi bija nodrošinājusi Liepājas "Linden City BSC" vienība, bet sudraba un bronzas medaļas izcīnīja, attiecīgi, Rīgas "Kreiss" un "RTU/Beerhouse No1" komandas, informēja Rīgas Futbola federācija.

"Kreiss" otro vietu nodrošināja jau pēc priekšpēdējās spēļu kārtas, kurā paši ar 6:3 pārspēja čempionus, bet "RTU/Beerhouse No1" piekāpās Ludzas "Grifs AG/Robežsardze" (1:4).

Līdz ar to pirms pēdējās spēļu kārtas palika tikai viens jautājums neatbildēts: kura no komandām kāps uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Jāatzīst gan, ka jautājums bija vairāk teorētisks, jo "studentiem", kas tobrīd Ludzas komandai zaudēja divus punktus, bija jāspēlē ar šīs sezonas absolūtajiem pastarīšiem FK "TUC/Ropaži", kamēr "Grifs AG/Robežsardze" – ar liepājniekiem. Abi minētie mači noslēdzās ar likumsakarīgiem rezultātiem: čempioni pārspēja Ludzas komandu ar rezultātu 13:4, bet "RTU/Beerhouse No1" neatstāja nekādas cerības FK "TUC/Ropaži" – 8:1. Pēdējie tādējādi finišēja ar apaļu nulli punktu ailītē.

Uzreiz pēc pēdējās kārtas spēlēm notika apbalvošanas ceremonija, kurā tika pasniegti ne vien kausi un medaļas, bet arī "fair-play" un individuālās balvas. Par "fair-play" balvas ieguvējiem kārtējo reizi kļuva FK "TUC/Ropaži". Šīs komandas spēlētāji 10 mačos nopelnīja tikai trīs dzeltenās kartiņas. Tuvākajiem sekotājiem – "Linden City BSC" – par vienu dzelteno kartiņu vairāk.

Savukārt pie individuālajiem apbalvojumiem tika sekojoši spēlētāji: čempionāta vērtīgākais spēlētājs (MVP): Sergejs Vasiļjevs ("Linden City BSC"), labākais vārtsargs: Jānis Skabārdis ("RTU/Beerhouse No1"), rezultatīvākais spēlētājs: Romāns Sulackis ("FK Zep/Forevers"), labākais treneris: Vitolds Masalis ("Grifs AG/Robežsardze"), par ieguldījumu pludmales futbola attīstībā: Andrejs Baumanis ("RTU/Beerhouse No1").

2018. gada Latvijas pludmales futbola čempionātu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizēja un vadīja Futbola Turnīru asociācija sadarbībā ar Jūrmalas domi un Zemgales reģionālo centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!