Foto: Scanpix
Argentīnas un Čīles futbola izlases sestdien kā pēdējās sasniedza ASV notiekošā Dienvidamerikas valstsvienību futbola turnīra "Copa America" pusfinālu.

Ceturtdaļfināla spēlē Argentīna ar 4:1 (2:0) pārspēja Venecuēlu, divus vārtus iesitot Gonsalo Igvainam, bet ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējoties Lionelam Mesi. Savukārt Čīle ar 7:0 (2:0) sagrāva Meksiku, četrus vārtus gūstot Eduardo Vargasam.

Argentīna, kas zaudēja 2014.gada Pasaules kausa finālā un arī pērn notikušā "Copa America" turnīra titulmačā, pusfinālā otrdien tiksies ar sacensību saimnieci ASV, bet pašreizējā čempione Čīle trešdien samēros spēkus ar Kolumbiju.

Meksika pirms sestdienas spēles nebija zaudējusi jau 22 dueļos pēc kārtas, tomēr šoreiz tā ceturtdaļfinālu aizvadīja ļoti neveiksmīgi. Rezultātu Čīlei 16.minūtē atklāja Edsons Pučs, bet neilgi pirms pārtraukuma Vargass izmantoja Alekša Sančesa piespēli, panākot 2:0.

Otrajā puslaikā pirmajās 15 minūtēs Čīle iesita trīs vārtus, divreiz izceļoties Vargasam, bet reizi Sančesam, noņemot visus jautājumus par uzvarētāju. 74.minūtē Vargass panāca jau 6:0, bet punktu duelim ar vēl vieniem vārtiem pielika Pučs.

Tikmēr Argentīnai pirmajā puslaikā divus vārtus iesita Igvains. Pirmā puslaika pašā izskaņā uz Argentīnas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, tomēr radušos iespēju Luiss Seihass izpildīja ļoti nepārliecinoši, nedodot Venecuēlai iespēju lauzt cīņas gaitu.

Otrajā puslaikā Argentīnai pa reizei atzīmējās arī Mesi un Eriks Lamela. Tikmēr Venecuēlai vienīgos vārtus iesita Hosē Salomons Rondons no Anglijas premjerlīgas komandas Vestbromvičas "Albion".

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien pusfinālā iekļuva turnīra saimniece ASV, kas ar 2:1 uzvarēja Ekvadoru, bet piektdien Kolumbijas valstsvienība cīnījās 0:0 ar Peru, tomēr pēcspēles sitienos bija pārāka ar 4:2.

"Copa America " ir Dienvidamerikas izlašu turnīrs. Parasti tajā tiek uzaicinātas arī pa divām kaimiņu reģionu izlasēm, taču šogad "Copa America " tiek aizvadīta par godu Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) simtgadei, tāpēc tajā piedalās ne tikai desmit Dienvidamerikas izlases, bet arī sešas Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) komandas.

Pamatturnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās grupās. Pēc apļa cīņām katras grupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā.

Nākamais "Copa America" turnīrs norisināsies pēc trim gadiem Brazīlijā.

Pērn "Copa America" finālā Čīle un Argentīna pamatlaikā un papildlaikā spēlēja neizšķirti 0:0, bet pēcspēles sitienos uzvaru izcīnīja Čīles futbolisti.

"Copa America" sacensību titulētākā izlase ar 15 triumfiem ir Urugvaja, bet Argentīna atpaliek par vienu panākumu.

Tikmēr Brazīlijas izlasei ir astoņi tituli, bet iepriekšējais izcīnīts 2007.gadā, kamēr pērn futbola grandi apstājās ceturtdaļfinālā, bet šogad nemaz neiekļuva izslēgšanas spēlēs. Pēc izgāšanās turnīrā darbu zaudēja Brazīlijas izlases galvenais treneris Dunga, kura vietā jau ir iecelts Adenors Leonārdu Baši jeb Tite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!