Foto: AP/Scanpix
Teju visa Argentīna ir metusies atrunāt Lionelu Mesi no aiziešanas no Argentīnas futbola izlases, ziņo vietējie mediji.

Kā ziņojām, pēc šāgada "Copa America" turnīra, kurā Argentīnas izlase finālā piekāpās Čīlei, 29 gadus vecais Mesi paziņoja, ka atvadās no valstsvienības.

Argentīnā ir izveidojusies kustība, kas sociālajos tīklos aicina Mesi palikt izlasē, - tam ir izveidota mirkļbirka #NoTeVayasLio - neaizej, Lio. Aicinājumu Mesi vēl palikt izlasē ar šo mirkļbirku ir izteicis arī Buenosairesas mērs Orasio Rodrigess Lareta un pat Argentīnas prezidents Mauricio Makri.

"Vēl vairāk kā parasti jūtu lepnumu par mūsu izlasi. Ceru, ka vēl ilgus gadus mums būs prieks redzēt labākos futbolistus pasaulē," teikts prezidenta tvītā.

"Mesi ir jāpaliek izlasē, tas ir vienkārši nepieciešams," intervijā izdevumam "La Nacion" izteicies leģendārais Djego Maradona. "Viņš dosies uz 2018. gada Pasaules kausa turnīru un kļūs par pasaules čempionu. Viņam ir jāieklausās cilvēkos, kas grib viņam palīdzēt. Tie, kuri vēlas Mesi aiziešanu no izlases, grib noslēpt slikto situāciju Argentīnas futbolā."

Pēc Argentīnas zaudējuma "Copa America" finālā atlūgumu iesniedzis ari valsts Futbola federācijas (AFF) prezidents Luiss Segura, ziņo portāls "goal.com".

Vadības krīzi Argentīnas futbolā palīdz risināt arī FIFA, kas izveidojusi komiteju AFF problēmu noregulēšanai. Tās uzdevums ir asociācijas nolikuma pielāgošana atbilstoši starptautiskajām normām un federācijas prezidenta vēlēšanu sarīkošana 2017. gadā. Vēlēšanām bija jānotiek šā gada 30. jūnijā, taču pēc juridiskas iejaukšanās tās ir atceltas.

Turklāt Argentīnas Augstākā tiesa ir likusi veikt kratīšanu AFF birojā, jo tā tiek turēta aizdomās par nelietderīgu līdzekļu iztērēšanu, kas saņemti no televīzijas tiesību pārdošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!