Foto: AFP/Scanpix

"Barcelona" argentīniešu pussarga Lionela Mesi iesākto vēstures lappušu pārrakstīšanu UEFA Čempionu līgā trešdien turpināja Kipras futbola klubs Nikosijas APOEL, kas pirmo reizi iekļuva ceturtdaļfinālā.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē APOEL pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica spēcīgo Francijas klubu Lionas "Olympique". Pamatlaikā APOEL uzvarēja ar 1:0, divu spēļu summā rezultāts bija 1:1, papildlaikā komandas vārtus neguva, bet "pendelēs" ar 4:3 uzvarēja Kipras klubs.

Jau izkļūstot no Čempionu līgas grupu turnīra APOEL kļuva par pirmo Kipras klubu, kurš Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ticis tik tālu, bet tagad Limasolas futbolisti iekļuvuši arī ceturtdaļfinālā – starp astoņām spēcīgākajām Vecā kontinenta vienībām.

Pamatlaikā un papildlaikā vienīgos vārtus guva Gustavo Manduka, kurš gan varēja arī kļūt par mača antivaroni, jo pagarinājumā nopelnīja otro dzelteno kartiņu un atstāja laukumu. Tomēr APOEL nosargāja savus vārtus neskartus un pēcspēles sitienos uzvarēja. Par mača galveno varoni kļuva APOEL vārtsargs Dionisis Čiotis, kurš līdzīgā manierē atvairīja divas "Olympique" "pendeles". APOEL futbolisti pēcspēles "sacensībā" realizēja visus četrus sitienus.

Jau ziņots, ka "Barcelona" argentīniešu zvaigzne Mesi trešdien kļuva par pirmo futbolistu, kurš Čempionu līgā guva piecus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!