Foto: AFP/Scanpix

Londonas "Arsenal" sestdien aizvadīja 36. spēli šosezon un ar 1:0 (0:0) pieveica izslēgšanas zonā esošo "Norwich" komandu. Uzvara Londonas klubam ļāva noturēties trešajā vietā Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā, taču komandas atbalstītāji sadalījušies divās frontēs. Vieni pieprasa atbrīvoties no komandas galvenā trenera Arsēna Vengera, otri – lai viņš paliktu amatā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Fanu protesti par kluba nespēju pēdējos gados cīnīties par premjerlīgas titulu bija vērojami gan Emirātu stadionā, gan ārpus tā. Arī piektdienas mačā kluba atbalstītājiem nebija īpaši daudz iemeslu priecāties līdz brīdim, kad uz maiņu laukumā devās uzbrucējs Danijs Velbeks un guva vienīgos vārtus spēlē.

Uzvara Londonas klubam deva trīs punktus un "Arsenal" ar 67 punktiem 36 spēlēs ieņem trešo vietu Anglijas premjerlīgā, par diviem punktiem atpaliekot no "Tottenham" komandas, kura aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Tabulas pirmo vietu nemainīgi saglabā "Leicester" komanda, kura 35 mačos pamanījusies tikt pie 76 punktiem.

Savukārt "Norwich" komanda ir to trīs komandu pulkā, kurām šobrīd draud izslēgšana no premjerlīgas stiprāko klubu loka. Brīdī, kad līdz sezonas beigām ir atlikušas trīs spēles, "Norwich" pietrūkst divu punktu, lai panāktu "drošībā" esošo "Newcastle" komandu.

Pēc 20 "Arsenal" kluba vadībā pavadītiem gadiem, franču trenera Arsēna Vengera posteni sašūpot centās daļa komandas līdzjutēju. Ārpus stadiona tika dalītas skrejlapas, uz kurām uzdrukāts "laiks pārmaiņām". Fani tās turēja gaisā pēc 12. un 78. mača minūtes, tādā veidā simbolizējot 12 gadus, kuru laikā klubs nav spējis uzvarēt premjerlīgā.

Uz citiem plakātiem bija vēstīts: "Vengers – 12 atrunu gadi, Ranieri – deviņi mēneši un čempioni", norādot uz "Leicester" komandas spožo šīs sezonas sniegumu.

Stadionā bija arī līdzjutēji, kuri atbalstīja franču trenera palikšanu amatā. Cīnoties pret 12. spēles minūtēs protestu, viņi dziedāja "ir tikai viens Arsēns Vengers". "Arsenal" trenera atbalstītāji norādīja uz sešiem FA kausiem, trim premjerlīgas tituliem un 18 sezonām pēc kārtas, kurās klubs piedalījies Čempionu līgā, kamēr bijis franču speciālista vadībā.

Pie "Arsenal" komandas grožiem Arsēns Vengers bija jau 750. maču. Vairāk spēles premjerlīgā ir aizvadījis tikai Sers Alekss Fergusons, kura kontā ir 810 mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!