Foto: Reuters/Scanpix
"Barcelona" futbolisti sestdien triumfēja Spānijas Karaļa kausa izcīņā, prestižo trofeju izcīnot ceturto gadu pēc kārtas un 30.reizi vēsturē.

Barselonas komanda Madridē ar rezultātu 5:0 (3:0) sagrāva "Sevilla" vienību.

Pirmajā puslaikā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās urugvajietis Luiss Svaress, bet vienu reizi precīzi sita argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi. Savukārt spēles otrajā daļā vārtus guva "Barcelona" komandas kapteinis Andress Injesta, kuram šis, visticamāk, bija pēdējais kausa fināls katalāņu klubā, kā arī 11 metrus soda sitienu realizēja brazīlietis Felipe Kutinju.

Injesta divas minūtes pirms pamatlaika beigām, ovāciju pavadīts, tika nomainīts un izplūda asarās.

"Drīz paziņošu lēmumu par savu nākotni. Tiesa, tas nemaina faktu, ka šī ir ļoti īpaša diena," pēc fināla teica Injesta.

Injesta "Barcelona" komandas sastāvā astoņas reizes kronēts par Spānijas čempionu un tuvojas savam devītajam titulam. Tāpat viņš sešas reizes triumfējis Karaļa kausa izcīņā un četras reizes kļuvis par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju.

"Viņš ir neatkārtojams. Tas ir pagodinājums - redzēt viņu spēlējam. Viņš un Mesi padara spēli vieglāku," atzīmēja "Barcelona" komandas galvenais treneris Ernesto Valverde.

Zaudējums kausa finālā "Sevilla" neļāva kvalificēties nākamās sezonas UEFA Eiropas līgai. Spānijas čempionātā Seviljas vienība ieņem septīto vietu - vienu pozīciju aiz pirmā sešinieka, kas sezonas beigās nodrošina vietu Eirokausos.

Pērn finālmačā "Barcelona" ar 3:1 pārspēja "Alaves" vienību.

Ar 30 trofejām "Barcelona" ir Karaļa kausa izcīņas titulētākā komanda. Pie 23 kausiem tikusi Bilbao "Athletic", bet 19 uzvaras ir Madrides "Real" futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!