Foto: AP/Scanpix
Spānijas futbola grands "Barcelona" ir gatavs padarīt Lionelu Mesi par pasaulē vislabāk apmaksāto spēlētāju, lai noturētu argentīniešu superzvaigzni sastāvā, izteicies vienības prezidents Hoseps Bartomeu.

"Leo Mesi ir labākais [spēlētājs] futbola vēsturē un vēlamies, lai viņš paliktu ar mums," otrdien žurnālistiem pauda Bartomeu.

Pēdējos mēnešos "Barcelona" līdz 2021.gadam pagarinājusi līgumus ar rezultatīvo Urugvajas uzbrucēju Luisu Svaresu un daudzu iekāroto brazīliešu uzbrucēju Neimars, tomēr pieckārtējā pasaules labākā futbolista Mesi kontrakts joprojām ir spēkā vien līdz 2018.gadam.

Šis Mesi bijis juceklīgs gads un vasarā viņš kopā ar tēvu Horhi par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas Spānijā saņēma nosacītu 21 mēneša cietumsodu.

"Nedomāju, ka šī nodokļu lieta atstās iespaidu [uz līguma pagarināšanu], jo Leo zina, es zinu un mēs visi zinām, ka viņš nav darījis neko aizliegtu, teica Bartomeu, paužot cerību, ka Mesi savu karjeru noslēgs tieši Katalonijas komandā. "Ja mums būtu pasaules labākais futbolists, kurš šeit aizvadītu visu karjeru, tas būtu stāsts, ko stāstīt nākamajām paaudzēm."

Tāpat otrdien Spānijas tiesa apstiprināja vienošanos, ka par 2013.gadā notikušo koruptīvo Neimara pāreju uz Katalonijas komandu "Barcelona" samaksās 5,5 miljonu eiro lielu sodu, izvairoties no citām apsūdzībām. Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka Bartomeu un viņa priekštecim Sandro Roseljam vairs nedraud cietumsods.

Neimars uz "Barcelona" pārcēlās 2013.gadā no "Santos" vienības, kad spāņu klubs par viņa iegūšanu it kā esot samaksājis 57,1 miljonu eiro, no kuriem 40 miljonus saņēma futbolista ģimene. Tomēr Spānijas prokuratūra ir pārliecināta, ka patiesā darījuma summa bija vairāk nekā 83 miljoni eiro, tai tiekot sadalītai atsevišķos līgumos.

Arī Neimaram prokuratūra bija pieprasījusi divu gadu cietumsodu.

"Barcelona" šogad tika kronēta par Spānijas čempioni, bet UEFA Čempionu līgā klubs apstājās ceturtdaļfinālā, piekāpjoties Madrides "Atletico" futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!