Foto: AFP/Scanpix/LETA

Uzvarot savu pēdējo spēli Spānijas augstākajā futbola līgā, no "Barcelona" komandas svētdien atvadījās leģendārais Andress Injesta, bet noslēdzošo maču Madrides "Atletico" sastāvā aizvadīja arī Fernando Torress.

Spānijas čempione "Barcelona" sezonas pēdējā mačā svētdien ar rezultātu 1:0 (0:0) savās mājās apspēlēja Sansevastjanas "Real Sociedad". Uzvaras vārtus Barselonas vienības rindās guva brazīlietis Filipe Koutinju.

Tā reizē bija arī pēdējā spēle Barselonas vienības sastāvā leģendārajam Andresam Injestam, kurš līdz šim visu savu karjeru bija pavadījis tieši šajā komandā.

Pašlaik 34 gadus vecais Injesta Barselonas komandā pavadīja visu savu 22 gadus ilgo futbolista karjeru un šajā laikā laukumā izgāja 674 spēlēs un guva 57 vārtus. Spāņu futbolists Barselonas vienībā bija pazīstams kā lielisks saspēles veidotājs, nevis patstāvīgs vārtu guvējs.

Spēles 82.minūtē Injesta tika nomainīts, futbolistam laukumu atstājot asarām acīs. "Barcelona" kapteinis savu kapteiņa aproci nodeva vienības lielākajai zvaigznei Lionelam Mesi, bet līdzjutēji viņu pavadīja ar vētrainiem aplausiem.

"Šī ir smaga diena," paziņojumā, kas bija dzirdams visā "Camp Nou" stadionā, teica Injesta. "Tomēr tie bija lieliski 22 gadi un jūtos pagodināts, ka varēju pārstāvēt šo klubu, kas manā uztverē ir labākais pasaulē. Es to turēšu savā sirdī mūžīgi."

Savukārt Barselonas komandas galvenais treneris Ernesto Valverde izteicās, ka ir lepns, ka varējis trenēt Injestu un pauda, ka viņš ir unikāls spēlētājs, kuram līdzīgu atrast nav iespējams. "Neviens nav kā Injesta."

Citā Spānijas 38.kārtas mačā Madrides "Atletico" ar rezultātu 2:2 cīnījās pret "Eibar". Šajā cīņā pēdējo spēli "Atletico" sastāvā aizvadīja 32 gadus vecais Fernando Toress, kurš spēlē guva abus komandas vārtus.

Toress savu karjeru sāka tieši "Atletico" sastāvā, bet 2007.gadā klubu pameta, dodoties uz Angliju. Vēlāk gan karjeras līkloči viņu aizveda atpakaļ uz Madrides komandu, kam viņš pievienojās 2014.gada decembrī.

Abos posmos "Atletico" sastāvā viņš aizvadīja kopumā 404 spēles, kuru laikā izcēlās ar 129 vārtu guvumiem.

"Paldies visai "Atletico" ģimenei," izteicās Toress. "Zināju, ka vēlos spēlēt šajā komandā un tas bija gods vilkt šī kluba kreklu vairāk kā 400 reižu. Jūs mani padarījāt par laimīgāko cilvēku pasaulē."

Jau ziņots, ka "Atletico" šosezon kļuva par UEFA Eiropas līgas uzvarētāju, finālspēlē ar rezultātu 3:0 pārliecinoši apspēlējot Marseļas "Olympique" no Francijas.

Toress un Injesta nav paziņojuši par karjeras noslēgumu, taču nav arī zināms, kuros klubos abi futbolisti turpmāk spēlēs.

Tikmēr ar neizšķirtu Spānijas čempionāta sezonu noslēgusi pagājušās sezonas čempione Madrides "Real", kas izbraukumā cīnījās 2:2 (2:0) ar "Villarreal".

Pirmajā puslaikā viesu labā pa vārtiem guva Gerets Beils un Krištianu Ronaldu, tomēr otrajā puslaikā "Villarreal" izglābās no zaudējuma, kad vārtus guva Rohers Martiness un Samuels Kastiljeho, neizšķirtu panākdams piecas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā "Barcelona" vienība izcīnīja uzvaru ar 93 punktiem, kamēr 79 punktus sakrāja Madrides "Atletico". Pie 76 punktiem tika Madrides "Real", bet labāko četrinieku ar 73 punktiem noslēdza "Valencia". Pirmās četras komandas iekļuva UEFA Čempionu līgas sacensībās, bet piektajā vietā esošā "Villarreal", kas sakrāja 61 punktu, un Seviljas "Real Betis" ar 60 punktiem iekļuva Eiropas līgas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!