Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Barcelona" futbola klubs trešdien pēc kārtējā panākuma nonācis vairs tikai divu maču attālumā, lai šīs sezonas Spānijas čempionātu aizvadītu bez zaudējumiem.

"Barcelona" trešdien savā laukumā ar 5:1 (3:0) sagrāva "Villarreal".

Uzvarētāju rindās ar diviem precīziem sitieniem izcēlās Usmans Dembelē, kurš abus vārtus guva spēles noslēdzošajās minūtēs. Pirms tam pirmajā puslaikā Barselonas komandu vadībā ar 3:0 izvirzīja Filipe Koutinju, Paulinju un Lionels Mesi.

"Barcelona" šosezon Spānijas čempionātā nav zaudējusi nevienā no 36 spēlēm. Tā pēc diviem mačiem var kļūt par pirmo komandu, kam valsts augstākajā līgā kas tāds izdevies.

Tiesa, kaut kas līdzīgs 1932.gadā izdevās Madrides "Real", tomēr toreiz vietējā čempionātā sacentās tikai desmit komandas.

Trešdien divus vārtus guvušais Dembelē, kuram ir 20 gadi, nav piedzīvojis to vieglāko sākumu "Barcelona" komandā. Pērn viņš par iespaidīgiem 147 miljoniem eiro tika iegādāts no Vācijas kluba Dortmundes "Borussia".

"Dembelē ir liels talants. Viņš ir ātrs, viņam ir dzirkstele. Ikvienam futbolistam nepieciešams adaptācijas laiks, turklāt, kamēr vēl esi jauns, notiek mācīšanās process," sacīja "Barcelona" galvenais treneris Ernesto Valverde.

Tikmēr trešdien Spānijas Futbola federācija paziņoja, ka "Barcelona" pussargam Serdži Roberto piešķirta četru spēļu diskvalifikācija par pārkāpumu svētdienas "El Clasico" mačā pret Madrides "Real", pēc kura viņš saņēma sarkano kartīti. Barselonas klubs gan iesniegšot apelāciju, bet sagaidāms, ka futbolists savu pēdējo spēli šajā sezonā ir jau aizvadījis.

Savukārt zaudējumu trešdien piedzīvoja Madrides "Real", kas izbraukumā ar 2:3 (0:2) piekāpās "Sevilla" futbolistiem.

Mājinieki šajā mačā pēc "Real" kapteiņa Serhio Ramosa sitiena savos vārtos 84.minūtē nonāca vadībā ar 3:0, tomēr cīņas izskaņā Madrides klubs guva divus vārtus. Izglābties no zaudējuma gan neizdevās.

Līdz ar šo zaudējumu pasliktinājušās "Real" izredzes šo sezonu noslēgt Spānijas vicečempiones godā.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā līderei "Barcelona" ir 90 punkti 36 spēlēs, bet 75 punkti ir Madrides "Atletico". Vēl par trīs punktiem mazāk iekrājusi "Real", kamēr 67 punkti ir "Valencia" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!