Foto: AP/Scanpix
UEFA Čempionu līgā futbolā trešdien, 15. aprīlī, platu soli pretī pusfinālam spēra Spānijas superklubs "Barcelona", bet labus pamatus iekļūšanai pusfinālā ielika "Porto".

Ceturtdaļfināla pirmajās spēlēs "Barcelona" viesos ar 3:1 pieveica sastāva problēmu mocīto Parīzes "Saint Germain", bet "Porto" savās mājās sagādāja nelielu pārsteigumu un ar 3:1 pieveica Minhenes "Bayern".

Abu dueļu atbildes spēles risināsies 21. aprīlī Barselonā un Minhenē.


$d_id=133; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

"Barcelona" leiliski izmantoja Parīzes kluba nedienas ar sastāvu (PSG rindās nespēlēja vairāki līderi), turklāt jau spēles sākumā savainojumā iedzīvojās vēl viens PSG pamatsastāva spēlētājs Tjagu Silva.

Spēles 18.minūtē Lionels Mesi skaisti "nokārtoja" situāciju Neimaram, kurš ar precīzu sitienu guva vārtus. Lai gan pirmajā puslaikā abām komandām bija vairākas iespējas, vārti netika gūti. Tikmēr otrajā puslaikā toni noteica "Barcelona" līderu trio Mesi, Neimars un Luiss Suaress, kurš guva divus vārtus. Abos vārtu guvumos urugvajietis parādīja augstākā līmeņa tehniku, priecējot futbola līdzjutējus. Mirkli pēc Suaresa otrajiem vārtiem PSG samazināja starpību, bet tas notika, pateicoties "Barcelona" neveiksmei. Pēc Gregorī van der Vīla sitiena neveiksmīgi nospēlēja uz maiņu iznākušais "Barcelona" aizsargs Žeremī Matjē, no kura kājas bumba iegriezās vārtos.

Tikmēr spēlē Portugālē svarīgi notikumi risinājās jau spēles pirmajās minūtēs. Pašā spēles sākumā pēc "Bayern" kļūdas "Porto" uzbrucējam Džeksonam Martinesam bija iespēja gūt vārtus, bet vārtsargs Manuels Noiers pārkāpa noteikumus savā soda laukumā un tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Rikardu Kvarežma trešajā minūtē realizēja "pendeli". Septiņas minūtes vēlāk Kvarežma laukuma viduszonā pārtvēra bumbu un izgāja pret Noieru, atkal uzbrucējam raidot bumbu vārtos.

"Bayern" ieguva bumbas kontroli un pacietīgi saspēlējās, līdz 28.minūtē Tjagu Alcantara pēc Žeroma Boatenga centrējuma raidīja bumbu vārtos. Pirmajā puslaikā abu komandu futbolistiem tika parādīti pieci brīdinājumi.

Otrā puslaika sākumā "Porto" spēlēja aktīvāk, un 65.minūtē izdevās gūt trešos vārtus. Pēc lieliskas tālās piespēles uzbrukuma smailē lieliski nospēlēja Džeksons Martiness, atjaunojot divu vārtu pārsvaru. Turpinājumā spēles gaita bija mierīga un daudz momentu nebija.

Jāatzīmē, ka "Bayern" šajā mačā nevarēja palīdzēt ne Franks Riberī, ne Arjens Robens, ne Bastians Švainstaigers. Aizsardzības līnijā vajadzēja iztikt arī bez Davida Alabas.


$d_id=135; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!