Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā vietu sev otrdien nodrošināja Lēverkūzenas "Bayer" un "Olympiacos" futbolisti.

Priekšsacīkšu pēdējās kārtas cīņās A grupā "Bayer" 1:0 (0:0) viesos uzvarēja "Real Sociedad". Uzvaras vārtus otrā puslaika sākumā guva Umers Topraks.

Vācijas vienībai otro vietu grupā un ceļazīmi uz nākamo kārtu gan atnesa "Manchester United", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pieveica "Bayer" konkurentus Doņeckas "Šahtar". Šajā spēlē vienīgos vārtus 67.minūtē guva Fils Džonss.

Noslēguma kopvērtējumā A grupā "Manchester United" ar 14 punktiem ieņēma pirmo vietu, "Bayer" bija 10 punkti, "Šahtar" bija astoņi punkti (Ukrainas klubs cīņas turpinās Eiropas līgā), bet "Real Sociedad" sešās spēlēs tika tikai pie punkta un izstājās no Eirokausiem.

Tikmēr C grupā "Olympiacos" savās mājās ar 3:1 uzvarēja "Anderlecht", un tikai par mata tiesu kopvērtējumā apsteidza "Benfica", kas ar 2:1 pieveica grupas pirmās vietas īpašnieci Parīzes "St.Germain". Kopvērtējumā PSG sešās spēlē ieguva 13 punktus, bet "Olympiacos" un "Benfica" bija pa 10 punktiem. Grieķijas klubam priekšrocības un ceļazīmi uz astotdaļfinālu nodrošināja labāk aizvadītas savstarpējās spēles (1:1 un 1:0).

Vēl vienas ceļazīmes īpašnieks nav zināms B grupā, jo Stambulā sniega dēļ pārtrauca cīņu starp "Galatasaray" un "Juventus". Tieši šajā cīņā noskaidrosies laimīgā komanda – "Galatasaray" ceļazīmi nodrošinās tikai uzvara, bet cita rezultāta gadījumā tālāk tiks "Juventus".

Citā mačā šajā grupā "Real Madrid", kas jau sev priekšlaicīgi nodrošināja pirmo vietu kopvērtējumā, viesos ar 2:0 pieveica "Kobenhavn".

Divas laimīgās komandas priekšlaicīgi bija zināmas jau D grupā – Minhenes "Bayern" un "Manchester City". Pēdējā kārtā savstarpējā spēlē "Bayern" savā laukumā zaudēja ar 2:3, taču saglabāja pirmo vietu grupā. Tikmēr citā mačā Maskavas CSKA bez savainotā Aleksandra Cauņas ierindā viesos ar 1:2 zaudēja "Viktoria Plzen" un izstājās no Eirokausiem, jo sliktāku rādītāju dēļ palika pēdējā savā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!