Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlēs otrdien Minhenes "Bayern" nepieļāva sensāciju un neļāva "Porto" iekļūt pusfinālā. Savukārt otrā ceturtdaļfinālā "Barcelona" nokārtoja formalitātes cīņā ar Parīzes "Saint-Germain".

Minhenes "Bayern" atbildes spēlē savā laukumā ar rezultātu 6:1 (5:0) sagrāva Portugāles klubu "Porto", divu spēļu summā triumfējot ar 7:4. Atgādinām, ka pirmajā cīņā "Porto" ar 3:1 pārsteidza minheniešus.

"Bayern" spēli iesāka ar skaidru mērķi – uzvarēt, tāpēc jau no pirmajām minūtēm vācu klubs dominēja laukumā. 14.minūtē pirmos vārtus guva Tjagu Alkantara, bet septiņas minūtes vēlāk Žeroms Boatens panāca rezultātu 2:0. Roberts Levandovskis 27.minūtē "Bayern" komandu izvirzīja vadībā divu spēļu summā, bet pāris minūtes pēcāk arī Tomass Millers izcēlās ar "golu". 40.minūtē spēles rezultāts kļuva 5:0, otros vārtus gūstot Levandovskim.

Spēles otrais puslaiks ritēja daudz mierīgākā cīņā, taču "Porto" prata gūt goda vārtus. Pēc centrējuma Džeksons Martiness ar galvu raidīja bumbu "Bayern" vārtos. Martinesam uzreiz bija vēl viena iespēja, bet bumba lidoja nedaudz garām. Četras minūtes pirms spēles beigām "Porto" palika mazākumā, jo otro brīdinājumu nopelnīja Ivans Markano. Pēc šī soda Ksavi Alonso realizēja tiešo brīvsitienu, atjaunojot piecu vārtu pārsvaru.

Savukārt otrā mačā otrdien "Barcelona" ar rezultātu 2:0 (2:0) savā laukumā pārspēja "Saint-Germain", summā svinot uzvaru ar 5:1.

"Barcelona" komandu vadībā izvirzīja Lionels Mesi, kurš 14.minūtē lielā ātrumā lieliski apspēlēja vārtsargu un ieraidīja bumbu tukšos vārtos. 20 minūtes vēlāk Neimars pēc Dani Alveša centrējuma ar galvu guva otros komandas vārtus. Spēles turpinājumā rezultāts vairs nemainījās.

Vēl divi pusfināla dalībnieki tiks noskaidroti trešdien. Kā zināms, pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas fināla atkārtojuma Spānijas galvaspilsētas klubu "Atletico" un "Real" duelis pirmajā mačā noslēdzās 0:0, bet Itālijas čempione Turīnas "Juventus" pirmajā spēlē savā laukumā ar 1:0 pārspēja Francijas čempionāta komandu "Monaco".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!