Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aizvadītajā UEFA Čempionu līgas kārtā tika labots kārtējais turnīra rekords – 18 gadus vecais Portugāles kluba "Benfica" vārtsargs Mile Svilars kļuva par jaunāko savas pozīcijas spēlētāju, kam Čempionu līgas spēlē izdevies atvairīt 11 metru soda sitienu.

Spēlē pret Anglijas premjerlīgas grandiem "Manchester United" Svilars mača 15. minūtē neļāva sevi pārspēt pretinieku uzbrucējam Antonijam Marsjalo, iekļūstot UEFA Čempionu līgas rekordu sarakstā. 18 gadus un 65 dienas vecais beļģu futbolists kļuva par jaunāko vārtsargu, kam izdevies atvairīt "pendeli" šajā prestižajā turnīrā.

Kopumā spēle pret Mančestras klubu Svilaram nebija veiksmīga, jo vienā no spēles epizodēm viņš "nogulēja" pretinieku uzbrukumu un pēc Nemanjas Matiča sitiena bumba, atsitusies pret vārtu stabu, trāpīja vārtsargam pa muguru un ielidoja vārtos. Starp citu, arī šis bija jauns Čempionu līgas rekords par jaunāko spēlētāju, kas ieraidījis bumbu savos vārtos.

"Manchester United" šai spēlē uzvarēja ar 2:0. Pēc aizvadītām četrām spēlēm līderi A grupā ir mančestrieši, kas svinējuši četras uzvaras, bet "Benfica" ir četri zaudējumi un pēdējā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!