Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais Anglijas futbola izlases un premjerlīgas kluba "Chelsea" kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka noslēdz savu profesionālo spēlētāja karjeru.

"Pēc 23 neticamiem gadiem futbolā esmu nolēmis, ka tagad ir īstais brīdis atvadīties no sporta," ierakstījis 37 gadus vecais Terijs savā "Instagram" kontā. "14 gadu vecumā es izdarīju savu labāko un lielāko izvēli: parakstīt līgumu ar futbola klubu "Chelsea". Man nepietiek vārdu, lai izteiktu, cik svarīgs man ir katrs šai klubā, īpaši līdzjutēji. Jau no paša sākuma viņi mani pilnībā atbalstīja, gan laukumā, gan ārpus tā, un man ar viņiem bija lieliskas attiecības. Mums ir daudz labu kopīgu atmiņu, un bez jums nebūtu tik daudz ko sasniedzis. Jūs esat labākie fani pasaulē. Es ceru, ka devu jums iemeslu lepoties, kad spēlēju komandas formā un ar kapteiņa apsēju. Gribu pateikties saviem vienreizējiem komandas biedriem, treneriem, menedžeriem un darbiniekiem, ar kuriem man bija gods strādāt kopā. Viņi man palīdzēja visās 717 spēlēs šajā klubā, kuru es mīlu un kurā man bija tas gods būt par kapteini. (..) Tagad es gaidu nākamo nodaļu savā dzīvē un jaunus izaicinājumus."

View this post on Instagram

THANK YOU ⚽️

A post shared by John Terry (@johnterry.26) on Oct 7, 2018 at 12:20pm PDT

Londonas "Chelsea" viņš pārstāvēja no 1998. līdz 2017. gadam, piecreiz kļūstot par Anglijas čempionu, bet viņa pēdējā darbavieta bija otrās līgas klubs "Aston Villa", kurā Terijs arī bija kapteinis 2017./2018. gada sezonā. "Gribu pateikt milzīgu paldies arī "Aston Villa", kas man deva iespēju spēlēt un būt komandas kapteinim," raksta Terijs. "Tā bija privilēģija pārstāvēt tik pazīstamu futbola klubu ar izciliem līdzjutējiem."

Anglijas izlasē Terijs aizvadījis 78 spēles un guvis sešus vārtus. Karjeru valstsvienībā viņš noslēdza jau 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!