Foto: stock.xchng
Bijušais Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta kluba "St.Pauli" uzbrucējs Renē Šniclers atklājis, ka 2008.gadā bijis iesaistīts piecu Vācijas otrās bundeslīgas spēļu rezultātu sarunāšanā, otrdien vēsta iknedēļas laikraksts "Stern".

Intervijā laikrakstam Šniclers atklājis, ka 2007./2008. un 2008./2009.gada sezonās, kad "St.Pauli" vēl spēlēja Vācijas pēc spēka otrajā līgā - otrajā bundeslīgā -, viņš par piecu izbraukuma spēļu rezultātu sarunāšanu saņēmis vairāk nekā 100 000 eiro (70 000 latu).

Šniclers pastāstījis, ka Nīderlandes futbola aģents Pauls Rojs iedevis viņam minēto naudas summu, tomēr Šniclers noliedzis, ka reāli piedalījies spēļu sarunāšanā.

Tiek ziņots, ka nelegālu totalizatoru likmju apkarošanas instanču rīcībā ir vairāki dokumenti, kuros fiksētas aizdomīgas Āzijā veiktas likmes ar Roja piedalīšanos.

Tāpat noprotams, ka Rojs ir iesaistīts arī par Eiropas lielāko spēļu sarunāšanas skandālu dēvētajā izmeklēšanā, kura aizsākās 2009.gada sākumā.

Kā zināms, Vācijas prokuratūra toreiz atklāja, ka kopumā šajā skandālā iesaistītas 200 personas, kuras ietekmējušas apmēram 200 spēļu rezultātus Vācijā, Turcijā, Bosnijā, Ungārijā, Horvātijā, Šveicē, Austrijā un Slovēnijā, kā arī trīs spēles UEFA Čempionu līgas turnīrā un 12 spēļu rezultātus UEFA Eiropas līgā.

"St.Pauli" kluba puse atklājusi, ka par šādas informācijas nākšanu gaismā izjūt šoku, taču ne absolūtu pārsteigumu, pastāstot, ka kluba vadība vairākas reizes centās Šnicleram palīdzēt ar viņa azartspēļu atkarību, tomēr futbolists allaž no palīdzības atteicies.

2007./2008.gada sezonā, kad norisinājās viena no piecām minētajām spēlēm, "St.Pauli" otrajā bundeslīgā ieņēma devīto vietu, bet nākamajā sezonā, kurā norisinājās atlikušās četras spēles, komanda sezonu noslēdza astotajā pozīcijā.

Tiek ziņots, ka no minētajām piecām spēlēm tikai vienā "St.Pauli" tikusi pie uzvaras, vienā spēlējusi neizšķirti, bet trijās piedzīvojusi zaudējumus. Turklāt 90 minūtes uz laukuma Šniclers pavadīja tikai vienā no šiem mačiem.

Vietu Vācijas bundeslīgā klubs sev nodrošināja pagājušajā sezonā, kad otrajā bundeslīgā izcīnīja otro vietu. Pašlaik ar 17 punktiem tikpat spēlēs "St.Pauli" 18 komandu konkurencē bundeslīgā ieņem 15.vietu.

Savukārt Šniclers šobrīd spēlē vienā no Vācijas reģionālajām līgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!