Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa palīdzēja Krievijas klubam Maskavas CSKA trešdien UEFA Čempionu līgas B apakšgrupas mačā nospēlēt 1:1 (1:0) ar titulēto Anglijas vienību Mančestras "United".

Šī mača rezultātu negaidīti atklāja CSKA. Tiesa, vārtu guvums viņiem sākās ar neveiksmīgu epizodi, jo 11 metru soda sitienu 15.minūtē nerealizēja Romāns Jerjomenko, kurš trāpīja pa vārtu stabu, bet pirmais pie atlēkušās bumbas bija Seidū Dumbija no Kotdivuāras, panākot 1:0.

Mančestras klubs pirmajā puslaikā spēlēja diezgan blāvi, taču atguvās otrajā, kas vainagojās ar vārtu guvumu - pēc centrējuma ar sitienu ar galvu izcēlās rezultatīvais franču uzbrucējs Entonijs Marsiāls.

Pēcāk "United" turpināja kontrolēt bumbu, taču darbojās piesardzīgāk un lieki neriskēja, kamēr CSKA neko bīstamu uz viesu vārtiem izveidot neizdevās.

Tikmēr Cauņa nāca laukumā uz maiņu dueļa 87.minūtē, taču ne ar ko ievērojamu neizcēlās. Šis bija Latvijas izlases pussarga pirmais mačs šīs sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Cauņa šobrīd ir atguvies no savainojumiem un pēdējās nedēļās regulāri tiek pieteikts CSKA mačiem, taču pagaidām Latvijas izlases pussargs Maskavas kluba sastāvā laukumā dodas vien epizodiski.

Krievijas premjerlīgā CSKA šosezon cīnās bez zaudējumiem, tiekot pie deviņām uzvarām un diviem neizšķirtiem, kas dod pirmo vietu kopvērtējumā. Iepriekšējā mačā tā sestdien ar 3:2 savā laukumā pieveica Jekaterinburgas "Ural",

Savukārt Mančestras "United" sestdien premjerlīgas mačā ar 3:0 izbraukumā pieveica Liverpūles "Everton", bet kopvērtējumā ar 19 punktiem deviņos mačos atrodas trešajā pozīcijā.

Gaidāmajā mačā Mančestras komandai nepalīdzēja malējais pussargs Ešlijs Jangs, kā arī Lūks Šovs, Padijs Makneirs un Džeimss Vilsons.

Otrā B apakšgrupas mačā šodien Vācijas vicečempioni "VfL Wolfsburg" savā laukumā ar 2:0 (0:0) pieveica Eindhovenas PSV futbolistus no Nīderlandes.

Uzvaru mājinieki nodrošināja vien otrajā puslaikā, kad pa vārtiem guva Bass Dosts un Makss Krūze.

UEFA Čempionu līgas B apakšgrupā pēc trim kārtām līdere ar sešiem punktiem ir "VfL Wolfsburg", kamēr pa četriem iekrājušas Mančestras "United" un CSKA, bet trīs punkti ir PSV rēķinā.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!