Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa otrdien guva savus pirmos vārtus gandrīz trīs gadu laikā, palīdzot Maskavas CSKA komandai Krievijas kausa izcīņas pirmās kārtas spēlē izbraukumā ar rezultātu 2:1 pagarinājumā pārspēt Irkutskas "Baikal" spēlētājus.

Spēles rezultātu 31.minūtē atklāja mājinieku spēlētājs Maksims Mašņevs, bet 78.minūtē Cauņa ar sitienu vārtu tālajā stūrī panāca izlīdzinājumu.

Turpinājumā līdz pamatlaika beigām tieši Latvijas pussargam bija vēl vairākas labas iespējas izraut CSKA uzvaru, tomēr allaž lieliski darbojās "Baikal" vārtsargs Mihails Borodko.

Arī pagarinājuma otrā puslaika ievadā Cauņam bija lieliska iespēja gūt vārtus, tomēr arī tā netika izmantota, bet 109.minūtē CSKA vienībai beidzot uzvaru izrāva Kirils Pančenko.

Cauņa pirmoreiz šosezon laukumā izgāja CSKA sākumsastāvā un nospēlēja visas 120 minūtes.

Līdz šim Cauņa šosezon bija piedalījies vien trijās CSKA spēlēs Krievijas premjerlīgā, kopā laukumā aizvadot 27 minūtes.

Iepriekšējo reizi CSKA sastāvā Cauņa vārtus bija guvis 2012.gada novembrī, bet kopš tā laika spēlētājs bieži saskāries ar savainojumiem.

Līdz ar to CSKA komanda sasniegusi Krievijas kausa astotdaļfinālu, kurā spēkosies ar Krasnojarskas "Jeņisej", kas ikdienā spēlē Nacionālajā līgā jeb pēc spēka otrajā stiprākajā, vai premjerlīgas vienību Jekaterinburgas "Ural".

Tikmēr divu citu Latvijas futbolistu pārstāvētajām komandām no Nacionālās līgas neizdevās pārvarēt Krievijas kausa kvalifikācijas izšķirošo kārtu - Artūra Zjuzina pārstāvētā Orenburgas "Gazovik" vienība ar 0:1 piekāpās citai Nacionālās līgas komandai Saratovas "Sokol", bet Ivana Lukjanova vienība Astrahaņas "Volgar" 2:3 piekāpās Naļčikas "Spartak", kas pašlaik sacenšas valsts trešajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!