Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa sestdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Maskavas CSKA komandas uzvarā Krievijas premjerlīgas čempionāta mačā.

CSKA savā laukumā ar rezultātu 7:1 (5:0) sagrāva Saranskas "Mordvija" komandu, kas čempionāta kopvērtējumā atrodas pēdējā vietā.

Cauņa laukumā devās sākumsastāvā un 25.minūtē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kad nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Musa panāca 4:0 par labu CSKA komandai.

Latvijas futbolists spēlēja līdz 78.minūtei, kad viņu nomainīja Georgijs Ščeņņikovs.

CSKA pēc šī panākuma izvirzījusies kopvērtējuma pirmajā vietā, jo līdzšinējā līdere "Rostov" piektdien nespēja gūt uzvaru un nospēlēja neizšķirti 0:0 viesos pret Mahačkalas "Anži".

Cauņam šī bija otrā oficiālā spēle šogad. Kā zināms, pussargs traumas dziedēšanas nolūkā nepalīdzēja Latvijas izlasei nesenajās pārbaudes spēlēs pret Slovākiju un Gibraltāru, bet tajā pat laikā pārbaudes mačā kluba rindās guva vārtus.

CSKA tagad ir līdere ar 46 punktiem 23 mačos, bet "Rostov" atpaliek par vienu punktu. Trešajā vietā ar 41 punktu 22 spēlēs atrodas Maskavas "Lokomotiv", savukārt vēl par punktu atpaliek Krievijas čempione Sanktpēterburgas "Zeņit".

Pašlaik 28 gadus vecais Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011.gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists divas reizes - 2013. un 2014.gadā - kļuvis par Krievijas čempionu, kā arī spējis divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. Cauņa pērn novembrī pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19.gada sezonas izskaņai.

Latvijas izlasē Cauņa aizvadījis 44 spēles un guvis 12 vārtus.

2011. un 2012.gadā Cauņu atzina par Latvijas gada labāko futbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!