Foto: F64

Pērnā gada Virslīgas čempione Daugavpils ''Daugava'' svētdien ''Virslīgas Ziemas kausa 2013'' finālā ar 3:0 uzveica FK ''Ventspils'' otrās komandas spēlētājus, līdz ar to iegūstot arī Virslīgas Ziemas kausa uzvarētāja trofeju, liecina informācija futbola virslīgas interneta mājas lapā.

Virslīgas Ziemas kausa finālā zem ''Ventspils'' vārda laukumā nedevās ierastais sastāvs, jo tas šobrīd aizvada pirmssezonas treniņnometni ārzemēs, līdz ar to kurzemnieku godu devās pārstāvēt dublieru komandas spēlētāji. Līdzīga situācija bija arī sestdien notikušajā cīņā par 3.vietu, taču, par pārsteigumu vairākiem skeptiķiem, ''Skonto'' jaunieši spēja demonstrēt ievērojamu pretestību spēcīgajai Rīgas ''Daugavai'', uz ko daudzi cerēja arī svētdien.

Tomēr jau pirmais ''Daugavas'' uzbrukums tika norauts ar pārkāpumu soda laukuma robežās, rezultātā 3.minūtē ar 11 metru soda sitienu rezultātu atklājot Jurijam Sokolovam.

2:0 Latgales komanda panāca 9.minūtē, kad spēles ar roku dēļ galvenais tiesnesis Vadims Direktorenko nozīmēja vēl vienu 11 metru soda sitienu.

Sitot pretējā stūrī, arī šis raidījums Sokolovam bija sekmīgs. Puslaika turpinājumā nepārprotams pārsvars turpināja piederēt čempionei ''Daugavai'', kas regulāri jauno ventspilnieku aizsardzību turēja saspringumā.

Aptuveni 40.minūtē nepatīkamu kājas (potītes) savainojumu pēc divcīņas ar Kasparu Svārupu guva Aleksandrs Ivanovs, kurš laukumu pameta vien ar komandas biedru palīdzību.

Arī noslēdzošajās puslaika minūtēs ''Daugava'' turpināja izpildīt bīstamus sitienus, visbiežāk izceļoties Ibem un Mauricio, taču vairāk pirmo 45 minūšu laikā Andris Zabusovs netika pārspēts, puslaikam noslēdzoties 2:0.

Līdzīgi kā 1.puslaika sākumā, arī pēc pārtraukuma pirmais uzbrukums noslēdzās rezultatīvi - no vārtu priekšas ar precīzu sitienu 3:0 panāca Armands Pētersons, līdz ar to faktiski atrisinot jebkādas diskusijas par ''Virslīgas Ziemas kausa 2013'' uzvarētājiem.

Puslaika turpinājumā spēles temps manāmi pierima un aizvien biežāk pozicionāli centās uzbrukt ''Ventspils'', taču tālāk par saspēli laukuma vidusdaļā jaunajiem futbolistiem neizdevās izveidot. Arī spēles noslēdzošajā etapā ''Daugava'' savus uzbrukums vairs neaktivizēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!