Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas futbola klubs Londonas "Chelsea" ceturtdien pirmoreiz kopš 2011.gada oktobra vietējā čempionāta spēlē savos vārtos ielaida piecas bumbas, izbraukumā ar 3:5 (1:3) piekāpjoties Totenhemas "Hotspur".

Šis zaudējums, kas premjerlīgas čempionātā Londonas klubam šosezon bija vien otrais, licis izgaist tā pārsvaram kopvērtējuma galvgalī pār saviem tuvākajiem sekotājiem Mančestras "City".

Spēles rezultātu 18.minūtē atklāja "Chelsea" komandas spāņu uzbrucējs Djegu Košta, tomēr turpinājumā laukuma saimnieki šokējoši guva četrus vārtus pēc kārtas. Mača 30.minūtē izcēlās šosezon strauji progresējušais uzbrucējs Harijs Keins, bet pirmā puslaika izskaņā precīzi bija arī aizsargs Denijs Rouzs un pussargs Endross Taunsends, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Otrā puslaika ievadā 4:1 panāca Keins, bet 61.minūtē vienus vārtus viesiem atguva beļģu pussargs Edens Azārs.

Piektos vārtus "Hotspur" komandas labā 78.minūtē guva beļģu pussargs Nasers Čadli, bet gala rezultātu 87.minūtē panāca pieredzējušais aizsargs Džons Terijs.

Kā ziņots, no zaudējuma jau desmitajā premjerlīgas čempionāta spēlē pēc kārtas ceturtdien izvairījās Mančestras "United" komanda, kas izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Stokas "City".

Jau mača otrajā minūtē "City" komandu vadībā izvirzīja aizsargs Raiens Šovkross, bet 26.minūtē 1:1 panāca kolumbiešu uzbrucēja Radamels Falkao. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, mājinieku uzbrucējam Pīteram Kraučam vienā no epizodēm raidot bumbu par pretinieku vārtu stabu, bet Mančestras klubs tika pie neizšķirta trešajā izbraukuma spēlē pēc kārtas.
Pēdējo desmit maču laikā "United" vienība izcīnījusi septiņas uzvaras un trīs reizes cīnījusies neizšķirti. Komanda bez zaudējumiem ir kopš 2.novembra.

Tikmēr pie smagas uzvaras ceturtdien tika čempionvienība Mančestras "City", kas savā laukumā ar 3:2 (0:0) uzvarēja "Sunderland" un visos turnīros nepārspēta palika 13.mačā pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet otrā puslaika pirmo 20 minūšu laikā 2:0 mājinieku labā panāca kotdivuāriešu pussargs Jaja Turē un melnkalniešu uzbrucējs Stevans Jovetičs. Piecu minūšu laikā "Sunderland" šokējoši spēja atspēlēties, kad izcēlās pussargi Džeiks Rodvels un Adams Džonsons, pēdējam no viņiem realizējot 11 metru soda sitienu.

Mančestras klubu no punktu zaudēšanas izglāba pieredzējušais pussargs Frenks Lempards, kurš 73.minūtē atgrieza "City" vadībā un tādējādi ar vēl vieniem gūtiem vārtiem nosvinēja īres līguma pagarināšanu ar vienību līdz sezonas beigām.

Citviet duelī starp kopvērtējuma augšgala komandām šosezon lieliski spēlējošā "Southampton" komanda ar 2:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja Londonas "Arsenal". Precīzi bija senegāliešu pussargs Sadio Manē un serbu pussargs Dušans Tadičs.

Kopvērtējuma galvgalī ar 46 punktiem 20 spēlēs atrodas "Chelsea" un Mančestras "City" komandas, bet Mančestras "United" ieņem trešo vietu ar 37 punktiem. Tālāk ar attiecīgi 36, 34 un 33 punktiem seko "Southampton", "Hotspur" un "Arsenal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!