Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata tīkotājs Vadims Ļašenko konkurenta Kaspara Gorkša otrdien publiskoto informāciju operatīvi iesniedzis izvērtēšanai saviem juristiem, kuri Ļašenko rīcībā nav saskatījuši juridiskus pārkāpumus.

Portāls "Delfi" pēcpusdienā centās sazināties ar Ļašenko, lai uzzinātu viņa viedokli par Gorkša paziņojumiem. LFF amata kandidāts savu viedokli žurnālistiem nepauda, bet ar elektroniskās vēstules starpniecību publiskoja zvērinātu advokātu biroja "Rode un partneri" atzinumu. Tā ievadā teikts, ka Ļašenko lūdzis "profesionālu un neatkarīgu juridisko atzinumu par publiski izskanējušiem pārmetumiem Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidātam Vadimam Ļašenko saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu gaitā".

Ziņots, ka Gorkšs otrdien speciālā preses konferencē informēja par Ļašenko darbībām priekšvēlēšanu laikā. LFF iesniegtie dokumenti liecina, ka organizācija saņems gandrīz 200 000 eiro lielu atbalstu, ja Ļašenko kļūs par LFF prezidentu. Gorkšs uzskata, ka tas ir UEFA un FIFA notiekumu pārkāpums.

26.aprīlī, dienu pirms kongresa, kurā tiks vēlēta valsts futbola jaunā galva, Ļašenko rīkos diskusiju "Futbola sarunas". Neskatoties uz to, ka diskusija notiek LFF prezidenta vēlēšanu priekšvakarā, tās dalībniekiem tiek solīts apmaksāt ceļa izdevumus un nakšņošanu. Arī šo darbību Gorkša pārstāvji uzskata par negodīgu un vērsuši uz to uzmanību.

Tomēr Ļašenko juristi notiekošajā nesakata pārkāpumus. "Šā atzinuma autors nesaskata nekādus iespējamus krimināltiesiska rakstura pārmetumus nedz par šādas diskusijas rīkošanu, nedz arī par piedāvājumu atlīdzināt ceļa izdevumus un naktsmītnes izmaksas," teikts atzinumā, kura pilns teksts ir pieejams šīs ziņas noslēgumā pievienotajā linkā.

Tāpat Ļašenko pārstāvji nesaskata pārkāpumus, solot LFF finansiālu palīdzību Ļašenko ievēlēšanas gadījumā. "Atzinuma autora ieskatā attiecībā uz šādu iespējamu pārmetumu klientam par šādu potenciālo LFF atbalstītāju piesaisti, nav atrodama neviena Latvijas krimnāllikuma norma, kuru šās situācijas kontekstā būtu nepieciešams analizēt. Šāda atbalstītāju piesaiste ir tiesiska darbība, kas turklāt papildus apliecina Klienta ievēlēšanas gadījumā finansiālas iespējas viņa priekšvēlēšanu programmas un solījumu praktiskai izpildei."

ZVĒRINĀTU ADVOKĀTU BIROJA "RODE UN PARTNERI" JURIDISKAIS ATZINUMS PAR LFF PREZIDENTA AMATA KANDIDĀTA VADIMA ĻAŠENKO DARBĪBU PRIEKŠVĒLĒŠANU LAIKĀ

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!