Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs un valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs pēc ierašanās Touršhavnā uz Pasaules kausa kvalifikācijas izbraukuma spēli pret Farēru salām pauda apņēmību pārtraukt valstsvienības neveiksmju sēriju.

Latvijas futbola izlase vairāk nekā gadu nav izjutusi uzvaras garšu un piedzīvojusi deviņus zaudējumus pēc kārtas, bet pasaules rangā noslīdējusi līdz 148. vietai. Sestdienas pretiniece Farēru salas, kas pērnā gada rudenī negaidīti uzvarēja Rīgā ar 2:0, pasaules rangā ieņem 93. vietu.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Eiropas zonas B grupā Fēru salas ieņem ceturto vietu ar astoņiem punktiem, bet Latvija ir pēdējā sestā ar trīs punktiem.

"Skaidrs, ka rīt būs sarežģīta un atbildīga spēle, bet uzdevums ir viens – uzvarēt. Mūsu pretinieks veiksmīgi spēlē šajā ciklā, Fēru salu komanda ir labi nokomplektēta, sabalansēta, saspēlēta vienība. Bet mēs izdarīsim visu, lai uzvarētu, bet, lai tas izdotos, katram ir jāparāda maksimums," pēc atlidošanas Toršavnā teica Starkovs.

Starkovs nesteidzās atklāt "kārtis" un neteica, kādu taktiku izvēlēsies, atbildot ar pretjautājumu mājinieku žurnālistiem – "Kādu taktiku piekops Fēru salas?". "Taktika ir svarīga, bet rītdien svarīgāka būs meistarība un kaujinieciskais noskaņojums. Nedomāju, ka taktika būs izšķirošā spēlē," uzskata Starkovs.

"Mēs zaudējām mājās Fēru salām un tas bija liels sarūgtinājums. Tad mums turpinājās neveiksmju sērija un spiediens ir ļoti liels. Bet lielākais spiediens ir no mums pašiem, tāpēc centīsimies pārtraukt neveiksmju sēriju un sākt beidzot uzvarēt," apņēmīgs ir Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs. Latvijas izlases kapteinis arī norādīja, ka pretiniekiem ir ļoti sabalansēts un saspēlēts sastāvs, tādēļ spēle nebūs no vieglajām. "Ne jau spēle Rīgā ir vainīga lielajā spiedienā. Vainīgi ir visi rezultāti šajā atlases ciklā. Esmu pārliecināts, ka tiksim galā ar spiedienu. Tāpēc mums ir pieredzējuši spēlētāji, kuri ne vienu reizi vien izgājuši cauri tādām neveiksmju sērijām. Ticu, ka rīt viņi sevi pierādīs," optimismu nezaudē Starkovs.

Spēle Toršavnā risināsies uz mākslīgā seguma laukuma, kuru pirmsspēles dienā speciāli aplaistīja.

Starkovs atgādināja, ka šajā atlases ciklā vienīgā uzvara gūta pār Andoru tieši uz mākslīgā laukuma. "Ja runājam nopietnāk, tad spēlētājiem ir jāpielāgojas apstākļiem, jāadaptējas. Tas nebūs tas svarīgākais rītdienas spēlē (tāpat kā izvēlētā taktika)."

"Uz šāda laukuma bumba ripo ātrāk. Man pašam patīk, ja laukumu aplaista. Man mitrs laukums ir labāks nekā sauss," par laukumu saka Gorkšs.

Savukārt Starkovs uzsvēra, ka valstsvienība aizvadījusi ļoti produktīvu treniņu nedēļu un ir jūtams, ka komanda progresē. "Ja atdosim visus spēkus, tad ticu, ka izpildīsim uzdevumu – uzvarēsim."
Arī Gorkšs norādīja uz komandas saliedētības svarīgumu tik grūtā brīdī. Tādēļ arī ceturtdien Gorkšs aizvedis spēlētājus vakariņās, lai vēl vairāk uzlabotu atmosfēru kolektīvā. "Mums ir lielisks kolektīvs un ar to varam lepoties. Dažādos veidos cenšamies noņemt to spriedzi pirms spēles un šoreiz tās bija vakariņas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!