Foto: LFF

Uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatu šobrīd ir divi reāli kandidāti - Vadims Ļašenko un Kaspars Gorkšs, atklājis LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Jau vēstīts, ka ilggadējais LFF prezidents Guntis Indriksons oktobra beigās federācijas valdei nodeva oficiālu iesniegumu, ka 2018.gada 27.aprīlī gaidāmajā kongresā atkāpsies no amata. LFF valde Indriksona iesniegumu pieņēma, līdz ar to ir skaidrs, ka nākamgad LFF būs jauns vadītājs.

Potenciālie LFF prezidenta amata kandidāti līdz šī gada 31. decembrim var iesniegt savus pieteikumus. Šobrīd savu pieteikumu iesniedzis tikai viens cilvēks - Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents un bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Vadims Ļašenko, kuram ir 33 gadi.

"Vakar Ļašenko iesniedza oficiālu pieteikumu, bet LFF Laureātu vakarā runāju ar Gorkšu, kurš solīja, ka savu iesniegumu man atnesīs 28.decembrī," aģentūrai LETA atklāja Mežeckis. "Līdz ar to pašlaik uz LFF prezidenta amatu ir divi reāli kandidāti."

Latvijas valstsvienības ilggadējais kapteinis Kaspars Gorkšs šogad lika punktu karjerai izlasē. Viņš jau ilgāku laiku paudis apņēmību kandidēt LFF prezidenta amata vēlēšanās.

Neoficiāli iepriekš izskanēja informācija, ka uz LFF prezidenta amatu varētu kandidēt arī pašreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), kā arī bijušais žurnālists un Rīgas "Skonto" kluba direktors Askolds Uldriķis. Tāpat nav skaidrības par Krišjāni Kļaviņu, kurš no LFF prezidenta amata Indriksonu neveiksmīgi centās gāzt 2016. gada pavasarī.

Mežeckis piektdien sarunā ar aģentūru LETA gan nevēlējās komentēt baumas par potenciālajiem kandidātiem.

"Šobrīd abi reālie kandidāti Ļašenko un Gorkšs ir sakarīgi puiši, strādāt griboši un ar ambīcijām. Katram no viņiem ir savi plusi, bet ir arī lietas, pie kā vēl jāpiestrādā. Ar viņiem abiem esmu gatavs sadarboties," sacīja Mežeckis.

Saskaņā ar LFF statūtu 37.pantu prezidenta amata kandidātam, iesniedzot pieteikumu, jāiesniedz rakstisks plāns par veicamajiem darbiem un sasniedzamajiem mērķiem, ko attiecīgais prezidenta kandidāts uzskata par prioritāriem attiecīgajā periodā.

Nākamo LFF prezidentu ievēlēs biedru kongress. Izvirzītajam prezidenta kandidātam jāatbilst prasībām, kas noteiktas Latvijas Republikas normatīvajos aktos un LFF statūtos, kā arī jāpārvalda valsts valoda atbilstoši augstākā līmeņa pirmajai pakāpei.

Indriksons LFF prezidenta amatā ir kopš 1996.gada. Iepriekšējo reizi LFF prezidenta vēlēšanas risinājās pērn aprīlī. Toreiz Indriksona vienīgais konkurents bija ar skandalozu slavu esošais kādreizējais organizācijas preses sekretārs Kļaviņš un esošais prezidents saņēma pārliecinoši vairāk balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!