Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas futbola izlases spēlētāji Aleksandrs Kokorins un Pāvels Mamajevs pirmdien no rīta sarīkojuši pamatīgus jandāliņus, kuros izvicinājuši dūres, tādējādi saceļot pamatīgu skandālu Krievijas medijos.

Pirmdien no rīta abi futbolisti pirmās nekārtības sarīkoja pēc striptīzkluba apmeklējuma. Futbolisti ar savu draugu bariņu stāvvietā spēra pa automašīnām, līdz kāds viņiem par to aizrādīja. Sākās asa vārdu apmaiņa, līdz futbolisti un viņu draugi barā piekāva vīrieti. Pēc tam viņš tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā ar nopietnām galvas traumām. Vēlāk izrādījās, ka piekauts ir Pirmā televīzijas kanāla vadītājas Olgas Ušakovas šoferis.

Divas stundas vēlāk futbolisti ar draugiem devās uz kādu kafejnīcu brokastot, un arī tur viņi sarīkoja jezgu. Kompānija uzvedās skaļi, tāpēc viņiem tika aizrādīts, uz ko reakcija bija saasināta. Sākās cits konflikts, kurā Kokorins kādam vīrietim iesita ar krēslu. Tiek ziņots, ka šajā incidentā ar krēslu iesists Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas ierēdnim Denisam Pakam.

Pēc abu incidentu nākšanas gaismā tika publicēti arī video ieraksti.

Mamajevs šajā sezonā spēlē Krievijas premjerlīgas klubā "Krasnodar", kas publiski paziņojis, ka šobrīd dara visu iespējamo, lai lauztu līgumu ar futbolistu. Savukārt Kokorina pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" savā paziņojumā informēja, ka lēmums par futbolista sodīšanu tiks pieņemts pēc incidentu izmeklēšanas.

Kad abi futbolisti sapratuši, ko sastrādājuši, viņi piedāvājuši piecus miljonus rubļu (62 834 eiro), lai kautiņš kafejnīcā nenonāktu atklātībā, vēsta televīzijas kanāls "Mash".

Savu komentāru par šo skandālu izteicis arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, kurš norādīja, ka šajā situācijā vajag distancēties no emocijām un fakta, ka incidentā iesaistīti valstsvienības futbolisti. Peskovs uzskata, ka tiesību aizsargājošajām iestādēm nebūs grūti noskaidrot notikumu apstākļus, jo visur bija liecinieki un video kameras.

Portāls "championat.ru" vēsta, ka abi futbolisti ir aizturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!