Foto: PantherMedia/Scanpix
Ebolas vīrusa draudu dēļ Maroka publiski lūgusi par gadu pārcelt Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīru futbolā, ko šai valstij paredzēts uzņemt nākamgad laikā no 17.janvāra līdz 8.februārim.

Āfrikas Futbola konfederācija (CAF) Marokai bija izvirzījusi ultimātu, pieprasot līdz sestdienai sniegt galīgo atbildi, vai valsts uzņems gaidāmo turnīru, bet tā vietā Marokas Sporta ministrija pieprasījusi sacensību norisi pārcelt uz 2016.gadu.

Līdzīgu aicinājumu Marokas puse bija paudusi arī iepriekš, tomēr CAF to noraidījusi.

Pēc šādas reakcijas lēmums par tālāko rīcību jāpieņem CAF. Tās vadība tiksies otrdien, apspriežot variantus par turnīra atcelšanu vai pārcelšanu un citu valsti.

Maroka paudusi bažas, ka ārzemju futbola fanu viesošanās turnīra laikā valstī palielinās Ebolas vīrusa riskus. Šis vīruss galvenokārt Āfrikas rietumu valstīs nogalinājis vismaz 4960 cilvēkus.

CAF paustās bažas dēvē par paspīlētām, uzsverot, ka ārvalstu fanu ceļošana turnīra laikā tiks stingri kontrolēta.

Iepriekš CAF piedāvājumus uzņemt turnīru šādā krīzes situācijā noraidījusi Alžīrija, Ēģipte, DĀR un Sudāna, bet Gana un Nigērija publiski atbildi nav sniegušas. Uzrunāta arī septītā valsts, kas netiek izpausta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!