Foto: fkrfs.lv
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas aizvadītās sezonas piektās vietas ieguvēja RFS neturpinās sadarbību ar galveno treneri Andreju Kaļiņinu, portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja kluba sporta direktors Aleksandrs Usovs.

RFS sestdien sezonas pēdējā mačā viesos ar 0:1 zaudēja "Jelgavai". RFS un "Ventspils" 24 spēlēs tika pie 35 punktiem, bet savstarpējos mačos labāk klājās kurzemniekiem, līdz ar to Ventspils komanda ieguva ceturto vietu un pēdējo ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru, kamēr Rīgas vienība bija piektā un palika bešā.

Vēl divas kārtas pirms čempionāta beigām RFS pretendēja uz čempionu titulu, bet pēdējā kārtā varēja izcīnīt sudrabu, taču zaudējums Jelgavā pārvilka strīpu rīdzinieku cerībām uz medaļām un Eirokausiem.

Kā portālam pastāstīja Usovs, RFS šobrīd meklē jauno galveno treneri. Tāpat kluba sporta direktors pagaidām nevarēja atklāt, vai RFS treneru štābā paliks Kaļiņina asistenti Jurijs Ševļakovs un Mihails Miholaps.

Pašlaik 36 gadus vecais Kaļiņins RFS treneru štābam pievienojās pērn, bet oficiāli galvenā trenera amatā viņš stājās pirms aizvadītās sezonas.

Karjeras laikā viņš trenējis "Auda" komandu, kā arī bijis asistents Rīgas "Olimpā", "Skonto" un Latvijas U-19 izlasē.

RFS pagājušajā sezonā, debitējot virslīgā, kopvērtējumā palika sestajā vietā, bet 2017. gada sezonai komplektēja konkurētspējīgu sastāvu ar vairākiem Latvijas izlases futbolistiem. Sezonas gaitā komandas rindas papildināja arī izlases aizsargs Kaspars Dubra, 2011. un 2012. gada Latvijas labākais futbolists Aleksandrs Cauņa, kā arī valstsvienības uzbrucējs Eduards Višņakovs.

RFS komandai šobrīd ir lielākā pārstāvniecība Latvijas izlasē, jo uz šajā nedēļā paredzētajām pārbaudes spēlēm izsaukti pieci futbolisti, kuri aizvadītajā sezonā pārstāvēja Rīgas klubu, kā arī valstsvienībai palīdzēs Gļebs Kļuškins, kurš kopš 2015. gada pārstāvēja "Jelgavu", bet nākamsezon spēlēs RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!