Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bijušais Anglijas futbola izlases galvenais treneris Sems Elerdaiss tuvākajā laikā pārņems premjerlīgas vienību Liverpūles "Everton", trešdien paziņojis klubs.

Vēl trešdien Anglijas premjerlīgas mačā savā laukumā pret Vesthemas "United" futbolistiem "Everton" vienību vadīs pagaidu galvenais treneris Deivids Ansvorts, bet 63 gadus vecais Elerdaiss posteni pārņems tuvāko dienu laikā.

Trešdien Elerdaiss ieradīsies "Evrton" bāzē, lai parakstītu līgumu.

Lai arī "Everton" starpsezonā transfēru tirgū iztērēja apmēram 140 miljonus sterliņu mārciņu (158 miljonus eiro), tai šīs sezonas ievads padevies ļoti neveiksmīgs, jo Liverpūles komanda ar 12 punktiem 13 spēlēs premjerlīgas kopvērtējumā ieņem tikai 17. vietu, par divu punktu tiesu apsteidzot izkrišanas zonu.

Neveiksmīgais sezonas sākums nīderlandiešu speciālistam Ronaldam Kūmanam maksāja "Everton" galvenā trenera amatu.

Tikmēr Elerdaiss pērn rudenī iekūlās pamatīgā skandālā, kas viņam maksāja Anglijas izlases galvenā trenera krēslu. Toreiz klajā nāca video, kurā nomaskējušies laikraksta "The Telegraph" žurnālisti nofilmējuši speciālistu iesakām veidus, kā apiet Anglijas Futbola asociācijas (FA) pāreju noteikumus, kas liedz trešajām pusēm īpašumtiesības uz spēlētājiem. Treneris tika nofilmēts tikšanās laikā, kurā viņš sarunājās ar personām, kuras uzdevās par Tālo Austrumu investoriem.

Tobrīd Elerdaiss vēl bija Anglijas futbola izlases galvenais treneris, taču pēc šī skandāla viņš iesniedza atlūgumu. Pie valstsvienības stūres viņš kopumā pavadīja tikai 67 dienas.

Pēc Elerdaisa atkāpšanās Anglijas galvenā trenera pienākumus uzņēmās U-21 valstsvienības vadītājs Gerets Sautgeits, kurš turklāt pēcāk tika apstiprināts par pilnvērtīgu šī amata veicēju, parakstot līgumu uz četriem gadiem.

Karjeras laikā Elerdaiss ir trenējis tādus klubus kā Boltonas "Wanderers", Ņūkāslas "United", Blekbērnas "Rovers", Vesthemas "United" un "Sunderland", bet viņa pēdējā darbavieta bija Londonas "Crystal Palace", ko šis speciālists vadīja no pagājušā gada decembra līdz šī gada maijam.

Iepriekšējā sezonā "Everton" premjerlīgas kopvērtējuma tabulā ieņēma septīto vietu. Vienību starpsezonā pameta uzbrukuma līderis Romelu Lukaku, kurš sevi jau spilgti apliecinājis jaunās komandas Mančestras "United" rindās.

Tiesa, "Everton" rindās atgriezās britu zvaigzne Veins Rūnijs, tika nolīgts islandiešu pussargs Gilfi Sigurdsons, nīderlandieši pussargs Deivī Klāsens un aizsargs Kuko Martina, spāņu uzbrucējs Sandro Ramiress, kā arī vietējie futbolisti - vārtsargs Džordans Pikfords un aizsargs Maikls Kīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!