Foto: AFP/Scanpix
Spānijas futbola granda "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike pēc sezonas atstās savu amatu, trešdien paziņoja speciālists.

Patlaban 46 gadus vecais Enrike Barselonas vienību vada kopš 2014. gada maija.

"Nākamajā sezonā nebūšu "Barcelona" komandas galvenais treneris. Tas nav viegli, esmu to vērtējis un pārdomājis, un man jāpaliek pie tā, ko esmu nolēmis," paziņoja Enrike.

Enrike "Barcelona" galvenā trenera krēslu atstās jūnijā pēc sezonas beigām.

"Šajā darbā nesanāk daudz atpūsties, un man vajag atpūsties. Ceru, ka priekšā vēl trīs aizraujoši mēneši. Ja zvaigznes sastāsies mums par labu, varam vēl pacīnīties Čempionu līgā, bet, ja nē, tad vēl ir iespējas Spānijas čempionātā un Karaļa kausā," teica Enrike.

Komandas galvenais treneris par savu aiziešanu paziņoja pēc tam, kad viņa vadītā "Barcelona" trešdien Spānijas čempionāta mačā ar 6:1 (3:1) sagrāva Hihonas "Sporting". Barselonas vienības labā šajā mačā vārtus guva dienvidamerikāņu trio Lionels Mesi, Luiss Svaress un Neimars, kā arī Pako Alkasers un Ivans Rakitičs, bet vienu bumbu pretinieki raidīja savos vārtos.

"Barcelona" turpina cīņu par Spānijas čempionāta līderpozīciju, mēģinot sastādīt konkurenci Madrides "Real".

Tikmēr UEFA Čempionu līgā "Barcelona" astotdaļfināla pirmajā spēlē ar 0:4 kapitulēja Francijas čempionei Parīzes "Saint-Germain" (PSG), saglabājot niecīgas cerības uz ceturtdaļfināla sasniegšanu. Savukārt Spānijas Karaļa kausā "Barcelona" aizkļuvusi līdz finālam, kur tai gaidāms duelis ar "Alaves" futbolistiem.

Kā spēlētājs Enrike "Barcelona" komandu pārstāvēja laikā no 1996. līdz 2004. gadam, bet šī kluba sistēmā uzsāka arī savu trenera karjeru, palīdzot slavenajam Hosepam Gvardiolam. Pēc darba "Barcelona" klubā Enrike 2011. gada vasarā kļuva par Itālijas A sērijas kluba "AS Roma" galveno treneri, tomēr vienībā nostrādāja tikai vienu sezonu. Pirms atgriešanās Barselonas klubā nu jau pirmās komandas galvenā trenera amatā Enrike vadīja citu Spānijas vienību Vigo "Celta".

Spēlētāja karjeras laikā Enrike kā pussargs Spānijas izlases rindās savulaik aizvadīja 62 spēles un guva 12 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!