Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) plāno slēgt zaudējumus nesošo Pasaules futbola muzeju, kurš tika atklāts vien pirms astoņiem mēnešiem.

Cīrihē esošā futbola muzeja celtniecība FIFA izmaksāja 142 miljonus ASV dolāru (130 miljonus eiro). Šī projekta iniciators bija bijušais FIFA prezidents Zeps Blaters, kurš korupcijas skandālu dēļ savu amatu ir zaudējis.

FIFA pagaidām noliegusi, ka muzejs tiks slēgts, taču janvārī FIFA izpildkomiteja lems par muzeja nākotni, jo 2016. gadā tas ir nesis 30 miljonus dolāru (27,5 miljonus eiro) lielus zaudējumus.

Tiek ziņots, ka otrdien muzeja direktors jau informējis tā darbiniekus, ka FIFA nolēmusi muzeju slēgt.

Muzejs Cīrihē tika atklāts februārī, neilgi pēc tam, kad Blateru amatā nomainīja pašreizējais organizācijas vadītājs Džanni Infantīno.

Līdz šim muzeju, kurš atrodas 11 000 kvadrātmetru lielā ēkā, katru mēnesi ir apmeklējuši ap 11 000 interesentu, kas ir krietni mazāk, nekā cerēja FIFA.

Oktobrī no muzeja vadītāja amata atkāpās Stefans Josts, kurš paziņoja, ka viņam ir domstarpības ar FIFA par muzeja biznesa stratēģiju. Pēc tam, lai izstrādātu jaunu biznesa modeli, tika izveidota darba grupa, kuru vadīja Zvonimirs Bobans, tomēr tagad secināts, ka muzeja funkcionēšana pašreizējā veidolā nav finansiāli izdevīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!