Foto: F64
Latvijas Futbola virslīga noslēgusi lielāko līgumu tās pastāvēšanas vēsturē, vienojoties uz trim gadiem ar ģenerālsponsoru sporta bāru "SynotTip", trešdien abu pušu pārstāvji paziņoja preses konferencē.

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" (LFV) izpilddirektors Emīls Latkovskis atzīmēja, ka piektdien sāksies virslīgas 25.sezona kopš valsts neatkarības atjaunošanas. "Šis būs pirmais turnīrs, kad dalība komandām tajā ir bez maksas. Tas ir neliels veiksmes stāsts, jo sports ir spējis piesaistīt finansējumu," norādīja Latkovskis.

"Mums ir jauns ģenerālsponsors - "SynotTip". Parakstām lielāko līgumu līgas vēsturē - sadarbība plānota uz trim gadiem. Interese par ģenerālsponsora vietu bija vairākām kompānijām. Mums ar "SynotTip" bija līdzīga vīzija, kā attīstīties. Tas mums ļaus pacelt līgu jaunā līmenī," sacīja LFV izpilddirektors.

Latkovskis pateicās "SMScredit.lv", kas iepriekš bija virslīgas ģenerālsponsors, taču turpinās atbalstīt jau ceturto gadu. "Tā sportam un kultūrai ir draudzīgākā kompānija Latvijā. Tas mums šobrīd ir lieldrauga statusā. "Nike" ir mūsu tehniskais atbalstītājs. Šogad pievienojies arī jauns partneris - "LMT Straume", kas būs mūsu oficiālā televīzija. Tur varēs redzēt visas virslīgas spēles."

"Pagājušajā gadā cīņā pret spēļu sarunāšanu bija liels progress. Darbs neapstājas, tā joprojām ir mūsdienu sporta lielākā problēma. Pērn sauklis bija "Tīra spēle", tad šoreiz tas būs "Atbalsti savējos". Orientēsimies uz to, lai cilvēki saprastu, kas viņi ir un ko viņi vēlas atbalstīt. Tiesa, tik un tā neaizmirsīsim par tīru spēli," piebilda Latkovskis.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis novēlēja visiem virslīgas klubiem labu sezonu. "Ceru, ka tagad sabiedrības domas un runas vairāk būs par futbolu, nevis par lietām ap to. Pērn moto bija "Tīra spēle", to arī ievērojām. Ceram sekot šim moto arī šogad," teica LFF amatpersona.

"SynotTip Latvia" vadītājs Justins Gailevičs norādīja, ka iepriekš bija uzsākta sadarbība ar futbola klubu "Jelgava", līdz ar to sporta bāra pārstāvji sāka sekot līdzi arī virslīgai. "Nākamais loģiskais solis bija kāpt augstāk un atbalstīt visu čempionātu. Esmu pārliecināts, ka spēsim futbolu pacelt augstākā līmenī. Mēģināsim to padarīt par sporta veidu numur viens Latvijā," uzsvēra ģenerālsponsora pārstāvis.

Savukārt LMT viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmārs Pūķis uzsvēra, ka visas 112 virslīgas spēles būs redzamas tiešraidē. "Katrā spēlē būs vismaz divas kameras, būs arī lielās spēles ar četrām kamerām un ekspertu studijām. Tēmējam uz labu saturu," skaidroja Pūķis.

"World Capital Ventures Cyprus Limited" valdes priekšsēdētājs čehs Ivo Valenta, kurš ir viens no "SynotTip Latvia" īpašniekiem, pauda prieku par sākto sadarbību ar Latvijas futbola virslīgu. "Mūsu grupa, kam ir pārstāvniecība vairāk nekā 20 valstīs, ir ļoti priecīga, ka var atbalstīt Latvijas virslīgu. "Synot" grupa atbalsta sportu, ļoti daudz sponsorē arī futbolu - ne tikai pieaugušo, bet arī bērnu līmenī."

"Redzējām vietējo pārstāvju entuziasmu - pacelt Latvijas futbolu augstākā līmenī. Ar mūsu līdzdalību tas noteikti tiks izdarīts. Ceram, šo trīs gadu laikā līmenis tiks pacelts un vairāk klubu piedalīsies starptautiskās sacensībās. Vēl viens no iemesls, kāpēc izvēlējāmies Latviju, bija cilvēku ieinteresētība sportot. Arī futbols, tāpat kā hokejs un basketbols, Latvijā ir pelnījis atbalstu," sacīja Valenta.

Tikmēr "Sportland" valdes priekšsēdētājs Sandijs Pinkulis uzsvēra, ka atbalsts futbolam tiks turpināts, jo tas arvien vairāk piesaista jauniešus. "Klubi attīstās un ļoti nopietni gatavojas šai sezonai. Spriedze pirms sezonas atklāšanas ir ļoti liela. Ceru, arī šogad mūs gaida daudzi pārsteigumi."

"4Finance" izpilddirektors Toms Jurjevs atzīmēja, ka pēdējos gados virslīga ir augusi un attīstījusies. "Pērn šeit pat runājām par tīru spēli, tas ir galvenais, ko virslīga grib sasniegt. To redzējām arī rezultātos, un futbolisti cīnījās par katru bumbu un punktu pēc labākās sirdsapziņas. Jāturpina iestāties par tīru spēli."

Savukārt Čehijas vēstnieks Latvijā Miroslavs Koseks pauda prieku, ka notikusi sadarbība ar Čehijas uzņēmumu "Synot". "Arī es esmu pārliecināts, ka tas būs labs pienesums Latvijas futbolam."

Kā zināms, virslīgā šosezon debitēs divas jaunas komandas - "Riga" un "Rīgas Futbola skola" (RFS). "Riga" tiesības startēt virslīgā ieguva kā pērnā gada Latvijas futbola pirmās līgas čempione, bet RFS pie šādas iespējas tika, jo valsts titulētākais futbola klubs Rīgas "Skonto" nenokārtoto parādsaistību dēļ nesaņēma A licenci dalībai virslīgā.

"Riga" komandas galvenais treneris Krils Kurbatovs norādīja, ka viens no kluba galvenajiem mērķiem būs sasniegt Eirokausus. "Esam jauns, bet ambiciozs klubs. Ja jau tēmējam uz Eirokausiem, tad vēlamies cīnīties par medaļām. Galvenās favorītes ir "Jelgava", "Ventspils" un "Liepāja"," savas domas pauda Kurbatovs.

Arī RFS galvenais treneris Jurijs Popkovs šosezon par virslīgas favorītēm uzskata "Jelgavu", Liepāju" un "Ventspili".

Jūrmalas "Spartaks" sporta direktors Sergejs Golubevs atzina, ka klubs savā vēsturē vēl nav ieguvis medaļas un kausu. "Gribam beidzot izcīnīt Latvijas kausu. Ne tikai tāpēc, ka tad ir garantēta vieta Eirokausos, tas mūsu desmit gadus ilgajā vēsturē būs labs rezultāts. Nopietni strādājām, nedaudz pamainījām savu kluba filozofiju. Paši sev esam sponsori, dzīvojam no tā, ko paši nopelnījām Eirokausos. To ko nopelnījām, ar to arī dzīvojam, bet ceram nopelnīt vēl vairāk," sacīja Golubevs, kurš arī par favorītēm uzskata "Liepāju", "Ventspili" un "Jelgavu".

"Metta"/"Latvijas Universitāte" komandas galvenais treneris Andris Riherts uzsvēra, ka kluba nosaukumā jau ir iepīts lielākais atbalstītājs, kas ir Latvijas Universitāte. "Mums liels gods ir sadarboties ar "Nike" un "Sportland". Visi šobrīd ir gatavi cīnīties par čempionu titulu, bet, domāju, pašreizējie čempioni gribēs pierādīt savu varējumu," teica Riherts.

"Jelgavas" vienības galvenais treneris Vitālijs Astafjevs atklāja, ka sastāvā un kluba struktūrā ir lielas izmaiņas. "Cenšamies spert soļus uz priekšu un attīstīties. Pērn neizdevās sasniegt tādus rezultātus, kādus gribam, tāpēc pieliksim visus spēkus, lai šogad iegūtu medaļas. "Igate" ir mūsu ģenerālsponsors."

Astafjevs uzskata, ka neviens tagad vēl nevar nosaukt absolūto favorītu. "Ir komandas, kas var pretendēt uz zeltu. Taču pretendenti ir trīs - "Jelgava", "Liepāja" un "Ventspils"," norādīja bijušais Latvijas valstsvienības kapteinis.

"Ventspils" sporta direktors Andrejs Butriks pastāstīja, ka komandas lielākie atbalstītāji ir ''LDZ Cargo'' un "Ventspils osta". "Arī jaunās komandas var sagādāt pārsteigumu, bet trīs komandas cīnīsies par čempionu titulu. Budžets mums ir tāds pats, kā pērn. Neredzu loģiku to paziņot, jo tas neko nenozīmē. Tas mums tik un tā ļaus cīnīties par zeltu," skaidroja ventspilnieku pārstāvis.

Tikmēr "Daugavpils" direktors Nauris Mackevičs sacīja, ka gan sastāva komplektācijas ziņā, gan finansiālā ziņā Latgales komandas stāvoklis virslīgā ir visvājākais. "Cīnīsimies katrā spēlē. Galvenais mērķis būs noturēties virslīgā. Nebijām tālu arī no atteikšanās spēlēt virslīgā, arī jauno futbolistu būs vairāk nekā iepriekš. Mūsu galvenais atbalstītājs ir pilsētas dome, kas dod atbalstu ne tikai lielajai komandai, bet visai akadēmijai. "Intergaz" arī ir liels mūsu atbalstītājs, tāpat visi mazie sponsori, kārtis atklāja Mackevičs, piebilstot, ka galvenie favorīti uz čempiona titulu ir pērnā gada uzvarētāja "Liepāja".

Savukārt čempionvienības "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis atzīmēja, ka daži jaunie spēlētāji ir izīrēti. "Gribam, lai viņi tiek pie prakses virslīgā un pēc tam jau palīdz mums. Makss Kurtišs būs viens no jaunajiem, kurš noteikti tiks pie spēles laika mūsu komandā," atklāja Verpakovskis.

"Mūsu lielākais atbalstītājs ir Liepājas pašvaldība. Ģenerālsponsors ir "Mogo", kā arī "Liepājas enerģija". Par zeltu cīnīsies pagājušā gada pretendenti. Domāju, čempionāts būs ļoti interesants. Vēl grūti vērtēt arī jaunpienācējus. Varbūt kāds no tiem arī sagādās pārsteigumu, jo komandas pastiprinās ļoti nopietni," skaidroja liepājnieku kluba prezidents.

Kā zināms, Latvijas futbola virslīgā gaidāmajā sezonā, kura sāksies piektdien, startēs astoņas komandas - "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU), "Riga" un "Rīgas Futbola skola" (RFS).

Jaunās sezonas pirmajā kārtā čempioni "Liepāja" piektdien uzņems "Spartaku", sestdien "Ventspils" spēlēs ar "Rigu" un "Jelgava" ar RFS, bet kārta noslēgsies svētdien Rīgā ar "Metta"/LU un "Daugavpils" dueli. Virslīgas sezonā līdz pat novembra vidum komandas aizvadīs četru apļu turnīru.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!